Αφρικανική μετάλλαξη: Έκτακτη συνεδρίαση της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων

Αφρικανική μετάλλαξη: Έκτακτη συνεδρίαση της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων

Εκτάκτως συνεδριάζει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας ώστε να εξετάσει τα υπάρχοντα επιστημονικά δεδομένα για τη νέα μετάλλαξη του ιού κορονοϊού SARS-CoV-2, τη λεγόμενη αφρικανική που ήδη έχει σημάνει συναγερμό.

Παράλληλα, αναμένεται να συζητηθεί το ενδεχόμενο ανάγκης ταξιδιωτικών οδηγιών και περιορισμών για χώρες της Νότιας Αφρικής, όπως έχουν ήδη λάβει πολλές χώρες ήδη…

Όλα αυτά τη στιγμή που η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα έχει τεθεί σε κατάσταση συναγερμού για τη μετάλλαξη που εμφανίστηκε στην Μποτσουάνα και μόνο ως τυχαίο γεγονός πως δεν εκλαμβάνεται η έκτακτη σύσκεψη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας την Παρασκευή.

Στο επίκεντρο αναμένεται να τεθεί πόσες μεταλλάξεις φέρει αυτή η νέα παραλλαγή, πόσο μεταδοτικές είναι αλλά και πόσο αποτελεσματικά είναι τα διαθέσιμα εμβόλια. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) από τη Γενεύη αναμένεται να αξιολογήσει το νέο παραλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού, το οποίο ονομάζεται B.1.1.529, εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ Κρίστιαν Λιντμάιερ.

Δείτε επίσης: Παγκόσμια ανησυχία για την αφρικανική μετάλλαξη: Πρώτο κρούσμα στο Ισραήλ – Ευρωπαϊκό «μπλόκο» στους ταξιδιώτες από τη Ν. Αφρική

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter