Αγρότες: Δυναμώνουν τα μπλόκα με το βλέμμα στο Μαξίμου – Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν

Αγρότες: Δυναμώνουν τα μπλόκα με το βλέμμα στο Μαξίμου – Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες αναμένοντας τι θα… ακούσουν στην αυριανή (12:00) συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Από το βράδυ της Κυριακής, δεκάδες τρακτέρ βρίσκονται στο Τελωνείο των Κήπων και σήμερα αναμένεται να κλείσουν κατά διαστήματα τα σύνορα για τα φορτηγά, επιτρέποντας τη διέλευση λεωφορείων και αυτοκινήτων.

Συμβολικός αποκλεισμός θα γίνει στις 6 το απόγευμα και στο μπλόκο των Μαλγάρων, ενώ αγρότες και κτηνοτρόφοι θα κινηθούν με τα τρακτέρ προς τα σύνορα στους Ευζώνους για να αποκλείσουν για τέσσερις ώρες τον συνοριακό σταθμό.

Παράλληλα, στις 12 το μεσημέρι, οι αγρότες της Θεσσαλίας θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στην πόλη των Φαρσάλων, ενώ θα υπάρξει αντίστοιχη κινητοποίηση το απόγευμα και στα Τρίκαλα.

Το μήνυμα που στέλνουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι είναι ότι εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους στην αυριανή συνάντηση, τότε οι κινητοποιήσεις τους θα κλιμακωθούν.

«Περιμένουμε ο κ. Μητσοτάκης να δείξει έμπρακτα ότι κατανοεί τα προβλήματά μας και ότι είναι δίκαια τα αιτήματα που μας έχουν βγάλει στο δρόμο, άρα περιμένουμε να μας να μας δώσει αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο, να μας κάνει μείωση στην τιμή της κιλοβατώρας και από εκεί και πέρα να κάνουμε συζητήσεις επί των τιμών των προϊόντων, οι οποίες θα πρέπει να καλύπτουν το κόστος παραγωγής, επί της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, η οποία έχει μειώσει τις επιδοτήσεις των αγροτών πάνω από 40 με 50% και φυσικά ένα χρονοδιάγραμμα για το πώς θα γίνει η αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, τι ΕΛΓΑ θέλουμε να κάνουμε και πότε θα έχουμε έναν οργανισμό που θα ασφαλίζει πραγματικά 100% τις ζημιές στο φυτικό κεφάλαιο και στους κτηνοτρόφους θα ασφαλίζει τις απώλειες που έχουν από όλες τις νόσους» , ανέφερε στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος Τύπου της Αγροτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Σωκράτης Αλειφτήρας.

«Εάν δεν μείνουμε ικανοποιημένοι, γυρνάμε στα μπλόκα μας και κάνουμε τις γενικές συνελεύσεις, στο πίσω μέρος του μυαλού μας το επόμενο στάδιο της κλιμάκωσης, αν δεν ικανοποιηθούμε, είναι μια πιθανή κάθοδος με τρακτέρ και συλλαλητήριο στην Αθήνα», συμπλήρωσαν.

Διαβάστε επίσης: Στέφανος Κασσελάκης: Δύο λύσεις – ανάσες για τους αγρότες και οκτώ μέτρα

Μητσοτάκης: Αδιάλλακτος προς αγρότες και φοιτητές – Απειλές για «ανοιχτούς δρόμους» και κοινωνικό αυτοματισμό

Λιβύη: «Κατηγορώ» για Φλώρο και τέσσερις στρατηγούς

Έγκλημα στα Τέμπη: Νίπτει τας χείρας της η Hellenic Train για τα εκρηκτικά υγρά και αέρια

Απίστευτη καταγγελία πατέρα νεκρού στα Τέμπη: Η Εισαγγελέας του Α.Π. είπε «πώς κάνετε έτσι, είναι ένα μικρό ηθικό θέμα»

ΗΠΑ: Σε ΜΕΘ ο υπουργός Άμυνας, Λόιντ Όστιν – Τι συνέβη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter