Απίστευτη απόφαση: Ποια χώρα σταματά τις δαπάνες νοσηλείας των ανεμβολίαστων

Απίστευτη απόφαση: Ποια χώρα σταματά τις δαπάνες νοσηλείας των ανεμβολίαστων

Σε μία απίστευτη κίνηση προχώρησε η Σιγκαπούρη, όπου σύμφωνα με το υπουργείο υγείας, δεν θα καλύπτονται από το κράτος τα έξοδα νοσηλείας των ανεμβολίαστων ασθενών με κορονοϊό. Η χώρα παρουσιάζει μεγάλο ποσοστό εμβολιασμών που φτάνει το 85% αλλά οι Αρχές αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αυτήν την κίνηση για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί από επιλογή.

Σύμφωνα με το υπουργείο υγείας, το οποίο επικαλείται η Washington Post «τα ανεμβολίαστα άτομα αποτελούν μια σημαντική πλειοψηφία όσων χρειάζονται εντατική ενδονοσοκομειακή περίθαλψη και συμβάλλουν δυσανάλογα στην επιβάρυνση των πόρων μας στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης», ανέφερε η ανακοίνωσή.

«Οι ασθενείς με κορονοϊό μπορούν να αξιοποιήσουν το υπάρχον σύστημα χρηματοδότησης της υγειονομικής περίθαλψης για να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους, όπου αυτό ισχύει», πρόσθεσε το υπουργείο.

«Μέχρι να σταθεροποιηθεί η κατάσταση με τον κορονοϊό» πρόσθεσε το υπουργείο, θα συνεχίσει να καλύπτει τα σχετικά ιατρικά έξοδα για όσους εμβολιάζονται, καθώς και για όσους εξακολουθούν να μην μπορούν να κάνουν το εμβόλιο: παιδιά ηλικίας 12 ετών και κάτω και άτομα με ορισμένες ιατρικές παθήσεις. Τα μερικώς εμβολιασμένα άτομα στη Σιγκαπούρη θα καλύπτονται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

Το σύστημα υγείας της Σιγκαπούρης, που θεωρείται ένα από τα καλύτερα του κόσμου και βασίζεται μεταξύ άλλων στην απευθείας χρηματοδότησή του από τους μισθούς των εργαζομένων, θα εξακολουθήσει να στηρίζει και να επιδοτεί τη νοσηλεία των μη εμβολιασμένων, αλλά δεν θα την καλύπτει εξολοκλήρου. «Τα νοσοκομεία προτιμούν να μην χρεώνουν αυτούς τους ασθενείς», ανέφερε ο υπουργός Υγείας, «αλλά πρέπει να στείλουμε αυτό το σημαντικό μήνυμα για να παροτρύνουμε όλους να εμβολιαστούν εάν είστε επιλέξιμοι».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter