Απόφαση κόλαφος από το ΣτΕ για τον Νόμο Χατζηδάκη και τα golden boys στον e-ΕΦΚΑ

Απόφαση κόλαφος από το ΣτΕ για τον Νόμο Χατζηδάκη και τα golden boys στον e-ΕΦΚΑ

Κόλαφος είναι η απόφαση του Συμβούλιο της Επικρατείας για τον Νόμο Χατζηδάκη που προέβλεπε ιδιώτες Γενικούς Διευθυντές στον e-ΕΦΚΑ. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, ανακοινώθηκε σήμερα από την Πρόεδρο του ΣτΕ το αποτέλεσμα των διασκέψεων για τις υποθέσεις επί των αιτήσεων ακύρωσης της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και της Π.Ο.Σ.Ε.-Ε.Φ.Κ.Α., σε σχέση με την επιλογή ιδιωτών Γενικών Διευθυντών στον Οργανισμό.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση τόσο η ΑΔΕΔΥ όσο και η ΠΟΣΕ-ΕΦΚΑ «δικαιώθηκαν από το ΣτΕ για το ζήτημα της τοποθέτησης ιδιωτών σε θέσεις Γεν. Διευθυντών του e-ΕΦΚΑ, αφού κρίθηκε ότι δεν αιτιολογήθηκε, ούτε τεκμηριώθηκε από τον e-ΕΦΚΑ για ποιο λόγο η αποστολή και η φύση των εν λόγω Γενικών Διευθύνσεων επέβαλε την δυνατότητα τοποθέτησης σε αυτές ιδιωτών σε απόκλιση από το υπόλοιπο Δημόσιο».

Μάλιστα, όπως σημειώνουν από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ «Οι αποφάσεις αυτές αποτελούν κόλαφο για τις νομοθετικές ρυθμίσεις του κ. Χατζηδάκη οι οποίες είχαν ως στόχο την πλήρη ιδιωτικοποίηση του μεγαλύτερου οργανισμού του Δημόσιου Τομέα του e-ΕΦΚΑ με την είσοδο ιδιωτών Γενικών Διευθυντών και Διευθυντών με μισθούς 8.000€ και 4.000€ τον μήνα, αντίστοιχα».

Αναλυτικά: 

«Ανακοινώθηκε σήμερα από την Πρόεδρο του ΣτΕ το αποτέλεσμα των διασκέψεων για τις υποθέσεις επί των αιτήσεων ακύρωσης της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και της Π.Ο.Σ.Ε.-Ε.Φ.Κ.Α., σε σχέση με την επιλογή ιδιωτών Γενικών Διευθυντών στον Οργανισμό.

Τόσο η ΑΔΕΔΥ όσο και η ΠΟΣΕ-ΕΦΚΑ δικαιώθηκαν από το ΣτΕ για το ζήτημα της τοποθέτησης ιδιωτών σε θέσεις Γεν. Διευθυντών του e-ΕΦΚΑ, αφού κρίθηκε ότι δεν αιτιολογήθηκε, ούτε τεκμηριώθηκε από τον e-ΕΦΚΑ για ποιο λόγο η αποστολή και η φύση των εν λόγω Γενικών Διευθύνσεων επέβαλε την δυνατότητα τοποθέτησης σε αυτές ιδιωτών σε απόκλιση από το υπόλοιπο Δημόσιο.

Δικαιώθηκαν επίσης και σε σχέση με τη θέσπιση των 64 ετών, ως ορίου ηλικίας συμμετοχής στις Προκηρύξεις Γενικών Διευθυντών του e-ΕΦΚΑ, σε απόκλιση από το άρθρο 84 παρ. 4 του Υπαλληλικού Κώδικα που θέτει πρακτικά όριο ηλικίας τα 66 έτη για την συμμετοχή σε Προκηρύξεις Γεν. Διευθυντών στο υπόλοιπο Δημόσιο.

Η αποφάσεις αυτές αποτελούν κόλαφο για τις νομοθετικές ρυθμίσεις του κ. Χατζηδάκη οι οποίες είχαν ως στόχο την πλήρη ιδιωτικοποίηση του μεγαλύτερου οργανισμού του Δημόσιου Τομέα του e-ΕΦΚΑ με την είσοδο ιδιωτών Γενικών Διευθυντών και Διευθυντών με μισθούς 8.000€ και 4.000€ τον μήνα, αντίστοιχα.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter