Βίντεο ντοκουμέντο: Οι φοιτητές διώχνουν τα ΜΑΤ από το ΑΠΘ – Πετροπόλεμος και χημικά

Βίντεο ντοκουμέντο: Οι φοιτητές διώχνουν τα ΜΑΤ από το ΑΠΘ – Πετροπόλεμος και χημικά

Σε νέες περιπέτειες ενεπλάκη η αστυνομία στο ΑΠΘ, μόλις μερικές εβδομάδες από την πλήρη αποχώρησή της περιμετρικά του κάμπους. Συγκεκριμένα, αμέσως μετά το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, φοιτητές και πολιτικές-κινηματικές συλλογικότητες κατέλαβαν το Κτίριο Διοίκησης του πανεπιστημίου.

Μετά από μερικές ώρες τα ΜΑΤ, μπήκαν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο προκειμένου να εκκενώσουν την Πρυτανεία. Οι φοιτητές παρέμειναν έξω από το κτίριο φωνάζοντας συνθήματα, ενώ στη συνέχεια κατέφθασαν από τις καταλήψεις των σχολών και κάποιοι φοιτητικοί σύλλογοι για να υπερασπιστούν το άσυλο και να απομακρυνθεί η αστυνομία.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο που ανέβασε η σελίδα Μένουμε Ενεργοί, η αστυνομία αναγκάζεται να οπισθοχωρήσει και να αποχωρήσει υπό τους ήχους των συνθημάτων που φώναζαν οι φοιτητές όπως το «κάτω τα χέρια από το άσυλο, το άσυλο ανήκει σε όλο τον λαό».

Υπενθυμίζεται ότι οι αστυνομικοί των ΜΑΤ και της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (ΕΚΑΜ) εισήλθαν στον χώρο του κτιρίου διοίκησης από το υπόγειο πάρκινγκ του κτιρίου, στο οποίο φοιτητές πραγματοποιούσαν κατάληψη από το μεσημέρι.

Η στιγμή της εισβολής

Διαβάστε επίσης: Θεσσαλονίκη: Εισβολή ΜΑΤ στο ΑΠΘ – Για να εκκενώσουν την κατάληψη (Photos – Video)

«Γαλάζιος» κατηγορούμενος του ΟΣΕ στην Εξεταστική: «Δεν ήταν ρουσφέτι η μετάταξη του σταθμάρχη»

Αποκάλυψη: Ποιους δίνει στον εισαγγελέα ο Αγοραστός για το μπάζωμα στα Τέμπη – Ο ίδιος νίπτει τας χείρας του

Οι φοιτητικές κινητοποιήσεις τρομάζουν την κυβέρνηση – Μαρινάκης: «Φταίνε οι πρυτανικές αρχές και η Αριστερά»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter