Αυγέρη στον Άρειο Πάγο: «Να μπει τέλος στο πάρτι διαφθοράς με τις πλάτες του καθεστώτος Μητσοτάκη»

Αυγέρη στον Άρειο Πάγο: «Να μπει τέλος στο πάρτι διαφθοράς με τις πλάτες του καθεστώτος Μητσοτάκη»

Θεσμικό καθήκον της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρεί η Δώρα Αυγέρη την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς στον Εισαγγελέα του Άρειου Πάγου για τα εκτεταμένα κρούσματα διαφθοράς στον ΙΦΕΤ, τονίζοντας μετά την επίσκεψή της από κοινού με τον Ανδρέα Ξανθό στον Βασίλη Πλιώτα πως πρέπει «να μπει τέλος σε ακόμη ένα πάρτι διαφθοράς με τις πλάτες του καθεστώτος Μητσοτάκη» και να έρθουν «όλα στο φως».

Αναλυτικά η δήλωση Δώρας Αυγέρη:

«Ένα χρόνο πριν, με κοινοβουλευτική μας ερώτηση προς τον τότε υπουργό Υγείας ζητούσαμε απαντήσεις σε καταγγελίες που έβλεπαν το φως της δημοσιότητας και έκαναν λόγο για φαινόμενα κακοδιοίκησης και σκανδαλώδεις πρακτικές στο ΙΦΕΤ.

Το Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας είναι επιφορτισμένο με την προμήθεια φαρμάκων σε ασθενείς με σπάνιες παθήσεις.Ένα χρόνο μετά, ούτε εμεις ούτε πολύ περισσότερο ο ελληνικός λαός έχουμε λάβει απάντηση από τον κ. Πλεύρη, στον οποίο επαναλάβαμε το ερώτημα και στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ωστόσο, στα αρχικά ερωτήματα προστέθηκαν νέες καταγγελίες και νέα δημοσιεύματα, αλλά κυρίως η έκθεση εσωτερικού ελέγχου, η οποία είναι κόλαφος: κακοδιοίκηση,‭ διασπάθιση‭ ‬δημοσίου‭ ‬χρήματος,‭ ‬παράνομες‭ εξαγωγές ‬φαρμάκων, απευθείας‭ ‬ ‭ ‬αναθέσεις‭ ‬‬χωρίς‭ ‬τήρηση‭ των‭ ‬προβλεπόμενων‭ ‬νόμιμων‭‭ ‬διαγωνιστικών διαδικασιών, υπερτιμολογήσεις.

‭Δηλαδή, μη ‬σύννομες‭ ‬‬δραστηριότητες, οι οποίες όχι μόνον πλήττουν το δημόσιο συμφέρον, αλλά θέτουν σε κίνδυνο την υγεία, ακόμη και τη ζωή των ασθενών.

Κατόπιν όλων αυτών, αποτελεί θεσμικό καθήκον και υποχρέωσή μας η κατάθεση σήμερα μηνυτήριας αναφοράς. Για να ερευνηθεί αν έχουν τελεσθεί αξιόποινες πράξεις,να αποδοθούν οι ευθύνες, να αποκατασταθεί η νομιμότητα, να προστατευθεί το κύρος και ο κοινωνικός ρόλος ενός οργανισμού τόσο σημαντικού για την υγεία και την ζωή των ασθενών.

Για να μπει τέλος σε ακόμη ένα πάρτι διαφθοράς με τις πλάτες του καθεστώτος Μητσοτάκη. Όλα στο φως!».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter