Αυστηρό μήνυμα Πούτιν στην Ουκρανία: «Η νίκη είναι αναπόφευκτη – Ιστορικά ρωσικό έδαφος το Ντονμπάς»

Αυστηρό μήνυμα Πούτιν στην Ουκρανία: «Η νίκη είναι αναπόφευκτη – Ιστορικά ρωσικό έδαφος το Ντονμπάς»

«Η νίκη είναι αναπόφευκτη» είπε ο ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, αναφερόμενος στον πόλεμο στην Ουκρανία και εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στο Κίεβο, κατά τη διάρκεια συνάντησης με βετεράνους του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, με τους οποίους συνομίλησε κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων για την 80ή επέτειο από την έναρξη της πολιορκίας του Λένινγκραντ.

«Το Ντονμπάς, ιστορικά, είναι έδαφος της Ρωσίας» δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, εμφανιζόμενος αμετακίνητος από τις ρωσικές διεκδικήσεις ως προς τα εδάφη της Ανατολικής Ουκρανίας και τόνισε ενώπιον δημοσιογράφων ότι «η νίκη είναι αναπόφευκτη, δεν έχω αμφιβολία για αυτό». Ο Πούτιν επανέλαβε για άλλη μια φορά ότι «η Ρωσία έχει κάθε λόγο να θεωρεί το σημερινό καθεστώς του Κιέβου νεοναζιστικό». «Όλοι κλείνουν τα μάτια σε αυτό, αλλά έτσι είναι. Συνεχίζουν να πυροβολούν εναντίον αμάχων και συνεχίζουν να δοξάζουν τον Μπαντέρα» είπε χαρακτηριστικά.

«Στην πραγματικότητα, οι ευρείας κλίμακας πολεμικές επιχειρήσεις στο Ντονμπάς δεν έχουν σταματήσει από το 2014 με την χρήση βαρέως εξοπλισμού, πυροβολικού, τανκ και αεροσκαφών», τόνισε επίσης ο ρώσος ηγέτης επαναλαμβάνοντας τα όσα υποστηρίζει η Μόσχα περί εθνοκάθαρσης σε βάρος του ρωσόφονου πληθυσμού της περιοχής.

https://twitter.com/AZgeopolitics/status/1615703296559443977

«Όλα όσα κάνει τώρα η Ρωσία είναι μια προσπάθεια να σταματήσει αυτός ο πόλεμος. Αυτό είναι το νόημα της επιχείρησής μας. Όπως και το να προστατεύσουμε τους ανθρώπους μας που ζουν σε αυτά τα εδάφη» κατέληξε ο Πούτιν.

Πηγή: Euronews, AFP

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter