Champions League: Λάμψη Μπαρτσελόνα στο Παρίσι (2-3 την Παρί) – Προβάδισμα η Ατλέτικο (2-1 τη Ντόρτμουντ)

Champions League: Λάμψη Μπαρτσελόνα στο Παρίσι (2-3 την Παρί) – Προβάδισμα η Ατλέτικο (2-1 τη Ντόρτμουντ)
Barcelona - Paris Saint-Germain (AP Photo/Lewis Joly)

Σε μια ακόμη καταπληκτική ποδοσφαιρική παράσταση στα προημιτελικά του Champions League, Η τρομερή Μπαρτσελόνα νίκησε με ανατροπή στο Παρίσι την Παρί Σεν Ζερμέν με 3-2 και προβάλει φαβορί για πρόκριση στην ημιτελική φάση. Στην Ισπανία η Ατλέτικο Μαδρίτης πήρε τεράστιο πλεονέκτημα ενόψει της ρεβάνς επί της Ντόρτμουντ με 2-0.

Στο Παρίσι η Παρί είχε την υπεροχή και απειλούσε αλλά στο 20’ η Μπαρτσελόνα έχασε την πολύ μεγάλη ευκαιρία σε κεφαλιά του Λεβαντόφσκι που έδιωξε πάνω στη γραμμή ο Μέντες, ενώ τρία λεπτά μετά τη βολίδα του Ραφίνια έδιωξε εντυπωσιακά ο Ντοναρούμα. Οι Καταλανοί πήραν τα ηνία του ματς και στο 37’ βρήκαν στόχο. Από έξοχη σέντρα του Γιαμάλ ο Ντοναρούμα πρόλαβε τον Λεβαντόφσκι, η μπάλα έφτασε στον Ραφίνια κι αυτός δεν λάθεψε για το 0-1.

Όμως με το ξεκίνημα του β’ μέρους η Παρί βγήκε φουριόζα στο ματς και μέχρι το 50’ κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση! Αρχικά στο 48’ ο πρώην άσος της «Μπάρτσα» ο Ντεμπελέ με έξοχη προσπάθεια και σουτ ισοφάρισε το σκορ και τρία λεπτά μετά, ο Βιτίνια από πάσα του Ρουίθ πλάσαρε εύστοχα κι έγραψε μέσα σε αποθέωση το 2-1 για τους Παριζιάνους που είχαν ευκαιρία για το 3-1 στο 55’ αλλά η βολίδα του Μπαρκολά σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Κι ενώ φαινόταν ότι η Παρί θα πετύχει κι άλλο γκολ, η Μπαρτσελόνα στην πρώτη επίθεση της στο 2ο ημίχρονο βρήκε την ισοφάριση. Από εκπληκτική πάσα του Πέδρι στον Ραφίνια, ο Βραζιλιάνος εν κινήσει έκανε το σουτ κι έγραψε το 2-2 στο 62’.

Με τον Εμπαπέ άφαντο στο ματς, η Παρί απείλησε ξανά με τον Ντεμπελέ, που σημάδεψε με ωραίο πλασέ το κάθετο δοκάρι στο 75’. Και αντί να γίνει το 3-2, στο 77’ έγινε το 2-3! Κόρνερ Γκιντογκάν, κεφαλιά Κρίστενσεν και γκολ για την ανατροπή στην ανατροπή στο «Παρκ ντε Πρενς»…

Στη Μαδρίτη, η Ατλέτικο αιφνιδίασε την Ντόρτμουντ μόλις στο 4ο λεπτό με γκολ του Ντε Πολ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε σοβαρό λάθος του Κόμπελ του Ελβετού γκολκίπερ των Βεστφαλών και άνοιξε το σκορ. Οι Γερμανοί ισορρόπησαν στη συνέχεια όμως τα αμυντικά λάθη ήταν πολλά και μεγάλα κάτι που τιμώρησε η Ατλέτικο στο 32’ για δεύτερη φορά. Ο Μοράτα έκλεψε, ο Γκριεζμάν έδωσε στον Λίνο κι αυτός με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 2-0 βάζοντας «φωτιά» στο «Μετροπολιτάνο». Στο 2ο ημίχρονο η Ατλέτικο διαχειρίστηκε το 2-0 απέναντι στην Μπορούσια που βγήκε πιο μπροστά μήπως και μειώσει το σκορ και τα κατάφερε στο 81’ με γυριστό σουτ του Αλέ (2-1). Μάλιστα στο 86’ λίγο έλειψαν οι φιλοξενούμενοι να ισοφαρίσουν αλλά ο κεραυνός του Γκίτενς βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στις καθυστερήσεις οι Γερμανοί είχαν και 2ο δοκάρι σε σουτ του Μπραντ…

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter