Διαψεύδει ο ΕΟΔΥ τη μεταφορά κλιμακίου του στα Γιάννενα με λίαρ τζετ

Διαψεύδει ο ΕΟΔΥ τη μεταφορά κλιμακίου του στα Γιάννενα με λίαρ τζετ

Με επιστολή του προέδρου του ο ΕΟΔΥ διαψεύδει δημοσίευμα τοπικής ιστοσελίδας της Ηπείρου σχετικά με τη μεταφορά κλιμακίου του στα Γιάννενα που σκοπό είχε να αντικαταστήσει αυτό που βρισκόταν στο Τελωνείο της Κακαβιάς με λίαρ τζετ. 

Συγκεκριμένα στην επιστολή του αναφέρει:

ΕΞΩΔΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, ΔΗΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ

Του Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου με την επωνυμία: «ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ» (Ε.Ο.Δ.Υ.), που ιδρύθηκε με το Ν. 4633/2019 (ΦΕΚ Α’/161/16.10.2019), εδρεύει στο Μαρούσι Αττικής επί της οδού Αγράφωνστον αριθμό 3-5, με Α.Φ.Μ.: 997032451, και εκπροσωπείται νόμιμα.

ΠΡΟΣ

Τους υπευθύνους λειτουργίας της ιστοσελίδας με το domain name documentonews.gr, όπως νόμιμα εκπροσωπείται η τελευταία, με έδρα επί της οδού Κολωνού αρ. 12-14 στην Αθήνα.

Κυρίες, κύριοι.

Μόλις ενημερωθήκαμε ότι σε άρθρο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα σας, την 16-8-20200 με ώρα δημοσίευσης τις 22:07 και ανανέωση αυτής στις 22:11 μ.μ., φέρουσα τον τίτλο «Χλιδή: Με μισθωμένο λίαρ τζετ στα Γιάννινα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ», συμπεριλήφθηκαν ψευδείς και συκοφαντικές αναφορές για τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας και τους εργαζομένους του, εν προκειμένω αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας των κινητών ομάδων υγείας και των υγειονομικών κλιμακίων του Φορέα μας.

Ειδικότερα,στο εν λόγω -ανυπόγραφο- άρθρο αναφέρεται αναληθώς ότι δήθεν χρειάστηκε να μισθωθεί λίαρ τζέτ, με κόστος –μάλιστα- 25 χιλιάδων ευρώ, «για να ταξιδέψει επταμελές κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ. στα Ιωάννινα», καθώς και ότι στο εκεί αεροδρόμιο, τάχα «τους ανέμενε μισθωμένο όχημα που οδηγούσε παραχωρηθείς από το Πυροσβεστικό Σώμα οδηγός», με το οποίο φέρεται, κατά τον συντάκτη του άρθρου, να μεταφέρθηκε το (ίδιο) κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ. στη συνοριακή περιοχή της Κακαβιάς. Υπό το πρίσμα των ανωτέρω μάλιστα, αναρτήσατε και τα από μέρους του συντάκτη του άρθρου, προκλητικά και σε κάθε περίπτωση, προσβλητικά για το Φορέα μας, σχόλια, του τύπου: «που βρίσκονται οι πολυδιαφημισμένες μονάδες οι οποίες είχαν φτάσει στην Ήπειρο μετά Βαΐων και Κλάδων; Δεν θα μπορούσε κάποια από αυτές να καλύψει το κενό μερικών ωρών στην Κακαβιά;»

Άπαντα τα ανωτέρω, τα οποία συνιστούν αποκυήματα της φαντασίας και μόνον, αναρτήσατε από την πλευρά σας ως «είδηση»,και δη «ελαφρά τη καρδία», δηλαδή όχι μόνο δίχως την απαιτούμενη στοιχειώδη δημοσιογραφική έρευνα και διασταύρωση της «πληροφορίας» που σας παρείχε το ψευδές δημοσίευμα έτερου ιστότοπου, αλλά και επενδύοντάς το σκωπτικά, με την προσωπική σας «πινελιά», με το να ενσωματώσετε δηλαδή στον ήδη εμφαντικό τίτλο του αναδημοσιευόμενου άρθρου, τη λέξη «Χλιδή»!

Ανεξαρτήτως τυχόν ύπαρξης ή-μη σχετικής σκοπιμότητας από την πλευρά σας, έχουμε επισημάνει και με προηγούμενη αφορμή ότι είναι γενικότερα λυπηρό, εν μέσω κρίσιμων στιγμών για τη δημόσια υγεία και -συνακόλουθα- για την κοινωνική συνοχή της χώρας μας, να καλούμαστε να ασχοληθούμε με κατασκευασμένες «ειδήσεις» που αποσκοπούν στη δημιουργία αρνητικών εντυπώσεων για τον Οργανισμό μας και ενδεχομένως, στην απομείωση της αξίας της προσπάθειας εκατοντάδων συνανθρώπων μας, προς διαφύλαξη των αγαθών της ζωής και υγείας του υπολοίπου πληθυσμού της χώρας.

ΕΠΕΙΔΗ είναι ευρέως γνωστό ότι το πρόγραμμα των κινητών ομάδων του Ε.Ο.Δ.Υ. βρίσκεται τους τελευταίους μήνες σε πλήρη εξέλιξη, σε όλη την ελληνική επικράτεια, περιλαμβάνοντας καθημερινή λήψη μεγάλου αριθμού δειγμάτων και συμβάλλοντας αυτές κατά τρόπο ουσιαστικό, στην προάσπιση της Δημόσιας Υγείας μέσω της διακοπής της αλυσίδας διασποράς του υιού.

ΕΠΕΙΔΗ εξαρχής ο ρόλος του Ε.Ο.Δ.Υ, και των εργαζομένων του στην αντιμετώπιση της πανδημίας, χάρη και στον αποτελεσματικό συντονισμό εκ μέρους των αρμοδίων Αρχών, υπήρξε και παραμένει καταλυτικός-ανασχετικός ως προς την πορεία της νόσου, έχοντας συμβάλει στο να απονεμηθεί στην Ελλάδα ο χαρακτηρισμός της, ως εκ των ασφαλέστερων χωρών παγκοσμίως.

ΕΠΕΙΔΗ αισθανόμαστε υποχρεωμένοι, από σεβασμό κυρίως προς τον προσωπικό μόχθο των εργαζομένων των κλιμακίων μας, που καθημερινά ανά την Επικράτεια εκτελούν το -κατά γενική ομολογία- δυσχερές, σύνθετο και γεμάτο κινδύνους καθήκον τους, να σας δηλώσουμε κατηγορηματικά ότι δεν θα επιτρέψουμε την καθ’ οιονδήποτε τρόπο τρώση της φήμης του Οργανισμού και συνακόλουθα του έμψυχου δυναμικού που απασχολείται σε αυτόν, πολλώ δε μάλλον, μέσω διασποράς ή αναπαραγωγής σε βάρος του, τυχόν κατασκευασμένων ειδήσεων.

ΕΠΕΙΔΗ η σκόπιμη διάδοση, όπως ακριβώς και η τυχόν μη-αφαίρεση εν γνώση ψευδών ειδήσεων από ιστότοπο, συνιστά σοβαρό ποινικό αδίκημα σύμφωνα με τον ισχύοντα Ποινικό Κώδικα.

ΕΠΕΙΔΗ σας δηλώνουμε ότι, εάν και εφόσον δεν υπάρξει άμεση, δημόσια αποκατάσταση της εικόνας του Φορέα μας, θα θεωρήσουμε ότι η από μέρους σας αναδημοσίευση των ψευδών ειδήσεων υπήρξε σκόπιμη, θα επανέλθουμε με νομότυπη επίδοση εξώδικης διαμαρτυρίας και πρόσκλησης, ενώ περαιτέρω, θα αποδείξουμε ενώπιον των αρμοδίων δικαστικών και εισαγγελικών Αρχών της χώρας, την παντελή ανακρίβεια των σε βάρος μας ισχυρισμών και σχετικών τοποθετήσεών σας, όπως τουλάχιστον αυτές περιλαμβάνονται στο αναδημοσιευμένο από εσάς, ως άνω άρθρο.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Και με τη ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ

για την περιγραφείσα ανωτέρω συμπεριφορά σας, την οποία σας καλούμε μετ’ επιτάσεως να μην επαναλάβετε στο μέλλον. Και περαιτέρω, για τους ίδιους λόγους,

ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ

1. Όπως απαλείψετε εντός προθεσμίας μίας (1) εργάσιμης ημέρας από την παραλαβή της παρούσας ηλεκτρονικής επιστολής, κάθε κείμενο -σε οποιαδήποτε μορφή- το οποίο τυχόν περιέχει τους ανωτέρω περιγραφόμενους, ψευδείς και ανακριβείς ισχυρισμούς ως προς τον Ε.Ο.Δ.Υ., τις κινητές του ομάδες και γενικότερα, τα κλιμάκιά του ανά την Επικράτεια, και συγκεκριμένα, από κάθε ηλεκτρονική ή άλλη μορφή εμφάνισης του κειμένου, σε οποιοδήποτε υλικό ή ηλεκτρονικό φορέα ή μέσο, το οποίο βρίσκεται στον άμεσο ή έμμεσο διαχειριστικό σας έλεγχο.

2. Να προβεί η ιστοσελίδα σας, εντός της ίδιας ως άνω προθεσμίας, σε προσήκουσα δημοσιογραφική επανόρθωση, μέσω της ηλεκτρονικής έκδοσής της, παραθέτοντας σχετική διευκρινιστική-διορθωτική αναφορά ή έστω, αναδημοσίευση της παρούσας μας επιστολής, η οποία θα αναρτηθεί και δημοσιευθεί σε παρόμοια θέση/στήλη όπως και το επίμαχο άρθρο σας.

Αθήνα, 17 Αυγούστου 2020

Για τον ΕΟΔΥ

Ο νόμιμος εκπρόσωπός του

Πρόεδρος του ΔΣ

Παναγιώτης Αρκουμανέας

Πρόεδρος ΔΣ ΕΟΔΥ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter