Διεθνής Τύπος: Πλήγμα η ξηρασία για τις παγκόσμιες οικονομίες – Νεκρή από βομβιστική επίθεση η κόρη του Ντούγκιν

Διεθνής Τύπος: Πλήγμα η ξηρασία για τις παγκόσμιες οικονομίες – Νεκρή από βομβιστική επίθεση η κόρη του Ντούγκιν

τις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφει: «Οι ξηρασίες κοστίζουν όλο και περισσότερο στις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου». Οι σοβαρές λειψυδρίες στο βόρειο ημισφαίριο πιέζουν ακόμα περισσότερο τις αλυσίδες προμήθειας και αυξάνουν τις τιμές σε ενέργεια και τρόφιμα. Οι New York Times έχουν τίτλο: «Μια υπέρμαχος του πολέμου σκοτώνεται σε βομβιστική επίθεση». Η επίθεση κοντά στη Μόσχα, στην οποία σκοτώθηκε η κόρη του συμβούλου του Πούτιν, Ντάρια Ντούγκινα, βάζει την ρωσική ελίτ σε εγρήγορση. Στους Financial Times διαβάζουμε: «Κορυφαίος ρώσος διπλωμάτης απορρίπτει τις πιθανότητες μιας συμφωνίας ειρήνευσης με την Ουκρανία». Με τον πόλεμο να πλησιάζει τους έξι μήνες σε διάρκεια, ο Γκενάντι Γκατίλοφ προτρέπει τον ΟΗΕ να αναλάβει μεγαλύτερο ρόλο στις διαπραγματεύσεις. Τέλος η Washington Post: «Η ριζοσπαστική γραμμή της Κολομβίας για την κοκαΐνη: η ρύθμισή της». Οι υπέρμαχοι του πολέμου εναντίον των ναρκωτικών υποστηρίζουν ότι η αποποινικοποίηση της κοκαΐνης θα στερήσει την αγορά από τα καρτέλ. 

Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Μια βόμβα για τον Πούτιν». Ανταλλαγή κατηγοριών ανάμεσα στη Μόσχα και το Κίεβο για την επίθεση στον Ντούγκιν που σκότωσε την κόρη του. Ανάμεσα στα σενάρια είναι και αυτό της εσωτερικής τρομοκρατίας. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Χάος με τις λίστες, επιστρέφει η κομματοκρατία». Στις 8 η ώρα το βράδυ αυτής της Δευτέρας θα ανακοινωθούν οι τελικές υποψηφιότητες στις λίστες των κομμάτων. Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Ταραχές και δηλητήριο για τις λίστες». Ο Μπερλουσκόνι επικεφαλής στο Λάτιο, ο ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής Λάτσιο, Κλαούντιο Λοτίτο, κατεβαίνει υποψήφιος με το κόμμα του Καβαλιέρε και έχει μια σίγουρη θέση στο Μολίσε. Η κεντροδεξιά κλείνει τις θέσεις της, με τους αποκλεισμένους να εκφράζουν την οργή τους. Τέλος, η Corriere della Sera: «Έτοιμες οι λίστες, τελευταίες εντάσεις». H Forza Italia του Μπερλουσκόνι έρχεται αντιμέτωπη με φήμες για μη εξασφαλισμένες έδρες.

Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Ο Χάιλ ανακοινώνει ελαφρύνσεις για μεσαία και χαμηλότερα εισοδήματα». Ο αντιπρόεδρος του SPD, Χουμπέρτους Χάιλ, βλέπει την πρόθεση «σε ένα πολύ ευαίσθητο σημείο», ενώ ο Λίντνερ υπερασπίζεται το φορολογικό σχέδιο.  Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Η Ουκρανία φοβάται αυξημένες επιθέσεις». Η Ρωσία μπορεί να εξαπολύσει συμβολικά χτυπήματα την ημέρα της ανεξαρτησίας από τη Σοβιετική Ένωση, προειδοποιεί το Κίεβο. Στη Γερμανία υπάρχει αυξανόμενη ανησυχία ότι η Μόσχα θα διακόψει εντελώς το φυσικό αέριο. Τέλος, η Die Welt: «Ο καγκελάριος βρίσκεται σε κρίση εμπιστοσύνης». Η δυσαρέσκεια για τον Όλαφ Σολτς αυξάνεται. 

Στη Γαλλία, η Humanité γράφει: «Ιταλία: Οι φασίστες στα πρόθυρα της εξουσίας». Η επικεφαλής μιας ακροδεξιάς συμμαχίας, Τζόρτζια Μελόνι, μπορεί να γίνει η επόμενη πρωθυπουργός της χώρας. Στη Libération διαβάζουμε: «Επιστροφή στο σχολείο: το επόμενο κύμα “καύσωνα”». Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εφημερίδας, το 68% των Γάλλων περιμένουν κοινωνική κινητοποίηση το Σεπτέμβριο. Πληθωρισμός, ανεργία, συντάξεις… τα καυτά ζητήματα δεν έχουν τέλος. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Κλιματική κρίση: το καλοκαίρι του τέλους της ανεμελιάς». Η καταστροφή που προκάλεσαν οι καύσωνες, οι φωτιές και οι καταιγίδες με επεισόδια κοντά το ένα στο άλλο σηματοδοτούν το τέλος της αθωότητας. Τέλος, η Le Figaro: «Ο Μακρόν ετοιμάζει μια επιστροφή υπό πίεση». Οι τιμές στην ενέργεια, η κλιματική κρίση, ο προϋπολογισμός… Τα καυτά θέματα συσσωρεύονται για την κυβέρνηση, που έχει το πρώτο συμβούλιο υπουργών την Τετάρτη. Χωρίς απόλυτη πλειοψηφία, πρέπει να βρει συμμαχίες. 

Στην Ισπανία, η El País γράφει: «O στρατός ζητά μαχητικά F-35 από τις ΗΠΑ εν όψει της καθυστέρησης του νέου Eurofighter». H Ισπανία πρέπει να αντικαταστήσει 80 βομβαρδιστικά F-18 σε ένα συμβόλαιο αξίας δέκα δισεκατομμυρίων ευρώ. Και η El Mundo: «Η ρωσική ελίτ ζητά να χτυπήσει την Ουκρανία μετά την επίθεση στον ιδεολόγο του Πούτιν». Το Κίεβο αρνείται οποιαδήποτε σχέση με την επίθεση στην κόρη του Αλεξάντερ Ντούγκιν, Ντάρια: «Δεν είμαστε εγκληματικό κράτος, όπως η Ρωσία, ούτε τρομοκρατικό κράτος». 

Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Οι ψηφοφόροι του Συντηρητικού κόμματος θέλουν ακόμα τον Τζόνσον για ηγέτη». Ο απερχόμενος ηγέτης του κόμματος τυχαίνει μεγαλύτερης εκτίμησης από την Λιζ Τρας και τον Ρίσι Σουνάκ. Ο Guardian έχει τίτλο: «Η κρίση στο προσωπικό των γηροκομείων αφήνει απροστάτευτους τους ενοίκους». Χιλιάδες ευάλωτοι άνθρωποι υποφέρουν εξαιτίας της ανεπαρκούς στελέχωσης των γηροκομείων στη Βρετανία. Στον Independent διαβάζουμε: «Οι στόχοι για την μόλυνση δεν επετεύχθησαν από καμία εταιρεία ύδρευσης». Οι εταιρείες που διαχειρίζονται τα νερά της αποχέτευσης στην Αγγλία και την Ουαλία δεν κατάφεραν να αντιμετωπίσουν την μόλυνση ή τις πλημμύρες στους υπονόμους. Τέλος, η Daily Telegraph: «Οι ασθενείς του NHS 111 είναι σε αναμονή 20 φορές περισσότερο». Οι ασθενείς που καλούν το NHS 111 μπαίνουν σε αναμονή περισσότερο από 20 φορές μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από το αναμενόμενο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter