Διεθνής Τύπος: «Στο τραπέζι η συμφωνία για τους ομήρους στη Γάζα – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το NHS»

Διεθνής Τύπος: «Στο τραπέζι η συμφωνία για τους ομήρους στη Γάζα – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το NHS»

Στη Γαλλίαη Le Figaro γράφει: «Στη σκιά του Εμανουέλ Μακρόν o Γκαμπριέλ Ατάλ». Η ομιλία του πρωθυπουργού Ατάλ παρουσιάστηκε ευθυγραμμισμένη με την πολιτική του Μακρόν. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Εμφιαλωμένο νερό: παραπλανητικές πρακτικές σε μεγάλη κλίμακα». Για χρόνια, τα νερά που πωλούνται ως «φυσική πηγή» έχουν υποστεί απαγορευμένες τεχνικές καθαρισμού. Σύμφωνα με κοινή έρευνα της εφημερίδας και του Radio France, αφορά τουλάχιστον στο ένα τρίτο των γαλλικών εμπορικών σημάτων. Στη Liberation διαβάζουμε: «Στη σωστή γραμμή ο Ατάλ». Στη γενική πολιτική του ομιλία, ο νέος πρωθυπουργός θέλησε να επιδείξει τον φιλελευθερισμό του. Αλλά οι αγρότες δεν έχουν πειστεί και συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις..

Στη Γερμανία, η Die Welt γράφει: «Η οικονομία της Γερμανίας γίνεται ακόμη πιο αδύναμη». Η οικονομία της Γερμανίας βρίσκεται σε ύφεση, η κρίση εδραιώνεται.. Η Tagesspiegel αναφέρει: «Θέλει ο Ερντογάν να μας διχάσει;». Νέο κόμμα Ερντογάν στη Γερμανία.

Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφει: «Τα κέρδη της Microsoft αυξάνονται κατά 33% σε τεχνητή νοημοσύνη και κέρδη στο cloud». Η Microsoft ανακοίνωσε ότι τα κέρδη για το τρίμηνο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου αυξήθηκαν κατά 33%, λόγω των σημαντικών επενδύσεών της στην τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης. Στη Washington Post διαβάζουμε: «Στο “τραπέζι” η συμφωνία για τους ομήρους στη Γάζα». Οι διαπραγματευτές εργάζονται σε μια παύση έξι εβδομάδων στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς, που θα απελευθερώσει όλους τους εναπομείναντες αιχμαλώτους σε αντάλλαγμα για Παλαιστίνιους κρατούμενους, σημειώνει.
Τέλος, στη USA Today αναφέρεται: «Πώς ο κακός ύπνος συνδέεται με τις φυλετικές ανισότητες στις ΗΠΑ». Ο κακός ύπνος συνδέεται με μια σειρά από προβλήματα υγείας, τα οποία έχουν παρατηρηθεί μεταξύ μερικών από τους μεγαλύτερους δολοφόνους της Αμερικής, οι περισσότεροι από τους οποίους επιτίθενται σε Αφροαμερικανούς.

Στη Βρετανία, ο Guardian γράφει: «Το NHS θα πρέπει να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λένε οι ειδικοί». Κορυφαίοι γιατροί και ηγέτες του NHS λένε ότι οι υποεπενδύσεις, οι ελλείψεις προσωπικού και η γήρανση του πληθυσμού αποτελούν «υπαρξιακή απειλή» για το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Στη Daily Telegraph διαβάζουμε «Το πολεμικό ναυτικό είναι έτοιμο να μεταβεί στην Ερυθρά Θάλασσα». Το Πολεμικό Ναυτικό είναι έτοιμο να στείλει δυνάμεις στην Ερυθρά Θάλασσα εν μέσω των επιθέσεων των Χούθι στη διεθνή ναυτιλία.

Στην Ιταλία, η Corriere della Sera γράφει: «Ρεκόρ για την ευρωζώνη το ΑΕΠ της Ισπανίας». Eurostat: Η Ιταλία πάνω από τη Γαλλία και τη Γερμανία. Η Λομβαρδία πριν από τη Βαυαρία και την Καταλονία.

Στην Ισπανία, η El Pais γράφει: «Ανάπτυξη κατά 2,5% για την οικονομία της Ισπανίας παρά την επιβράδυνση της ευρωζώνης». Η ισπανική οικονομία αναπτύχθηκε κατά 2,5% το 2023, περισσότερο από το αναμενόμενο, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής.

Διαβάστε επίσης: FT: «Κερκόπορτα» της Τουρκίας για το ρωσικό πετρέλαιο – Πώς περνάει στην Ευρώπη

Politico: Πώς Μακρόν και αγρότες επηρεάζουν τα σχέδια της φον ντερ Λάιεν για την Κομισιόν

BBC για Γάζα: Ισοπεδώθηκε πάνω από το 50% των κτιρίων στην περιοχή από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter