Δολοφονία Καραϊβάζ: «Πυρά» από διεθνείς Οργανώσεις για την ελευθερία του Τύπου – «Τρία χρόνια, καμία απονομή δικαιοσύνης»

Δολοφονία Καραϊβάζ: «Πυρά» από διεθνείς Οργανώσεις για την ελευθερία του Τύπου – «Τρία χρόνια, καμία απονομή δικαιοσύνης»

Τρία χρόνια πέρασαν από τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, με επτά οργανώσεις για την Ελευθερία του Τύπου να απευθύνουν ακόμη μία έκκληση προς τις ελληνικές Αρχές για τη διαλεύκανση της υπόθεσης μέσω της παραπομπής των δραστών στη Δικαιοσύνη.

«Παρά τη σύλληψη δύο υπόπτων τον Απρίλιο του 2023, λίγο πριν τις εθνικές εκλογές, δεν υπήρξε ουσιαστική πρόοδος στην υπόθεσης. Κρίνοντας από το γεγονός πως ο Καραϊβάζ είχε αναφερθεί στα ρεπορτάζ του στη σύνδεση αστυνομίας με το οργανωμένο έγκλημα, είναι υπαρκτός ο κίνδυνος ορισμένα μέρη, κυρίως από την αστυνομία να μην επιθυμούν την πρόοδο των ερευνών», επισημαίνεται στο κείμενο που υπέγραψαν οι Οργανώσεις IPI, ARTICLE 19, ECPMF, EFJ, FPU, OBCT.

«Παρά τις συνεχόμενες εκκλήσεις για διαφάνεια, σε συνάρτηση με τα ευρωπαϊκά στάνταρ, οι ελληνικές Αρχές απέτυχαν να κλείσουν την υπόθεση. Η αδυναμία της Ελλάδας όσον αφορά την απονομή δικαιοσύνης, επιτάσσει την ανάγκη «ενδυνάμωσης» των ερευνών αλλά και την εφαρμογή των μέτρων που προτείνει η Κομισιόν και αφορούν την ασφάλεια των δημοσιογράφων», επισημαίνεται επίσης στο κείμενο.

«Εκφράζουμε την ανησυχία μας σχετικά με την αδυναμία ταυτοποίησης και παραπομπής σε δίκη των δραστών. Για ακόμη μία φορά, καλούμε τις ελληνικές Αρχές να εντείνουν τις έρευνες και να βρουν όσους ευθύνονται για το ειδεχθές έγκλημα», καταλήγει το κείμενο των Οργανώσεων για την Ελευθερία του Τύπου.

Διαβάστε το πρωτότυπο κείμενο εδώ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter