Δράμα χωρίς τέλος στην Ινδία με νέο ρεκόρ κρουσμάτων – Έφθασε βοήθεια από τις ΗΠΑ, ξεμένουν από ξύλα τα κρεματόρια

Δράμα χωρίς τέλος στην Ινδία με νέο ρεκόρ κρουσμάτων – Έφθασε βοήθεια από τις ΗΠΑ, ξεμένουν από ξύλα τα κρεματόρια
Συγκλονιστικές εικόνες από τα κρεματόρια στην Ινδία

Παγκόσμιο ρεκόρ κρουσμάτων Covid-19 συνεχίζει να καταγράφει η Ινδία, με την κατάσταση να παραμένει ασφυκτική στα νοσοκομεία και τα κρεματόρια να λειτουργούν συνεχώς.

Το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας της χώρας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 386.452 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ ο αριθμός των ασθενών με την COVID-19 που υπέκυψαν αυξήθηκε αλματωδώς, κατά 3.498, μειώθηκε ελαφρά από το εθνικό ρεκόρ της προηγουμένης (3.645 θάνατοι) αλλά παρέμεινε σε τρομακτικά υψηλό επίπεδο.

Η Ινδία έχει καταγράψει κάπου 7,7 εκατομμύρια μολύνσεις από τα τέλη του Φεβρουαρίου, όταν άρχισε να επιταχύνεται το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού, που έχει βυθίσει τη γιγαντιαία χώρα της Ασίας σε υγειονομική κρίση άνευ προηγουμένου. Είχαν χρειαστεί έξι μήνες για να καταγραφούν τα προηγούμενα 7,7 εκατ. κρούσματα.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στην Ινδία έχει πλέον φθάσει τους 208.330 νεκρούς, ενώ οι μολύνσεις έχουν ξεπεράσει τα 18,7 εκατομμύρια.

Χειρότερα, αρκετοί ειδικοί εκτιμούν πως ο πραγματικός απολογισμός είναι ακόμα πιο βαρύς.

Έφτασε η έκτακτη βοήθεια από τις ΗΠΑ

Την ίδια ώρα, έφτασε στη χώρα η πρώτη έκτακτη βοήθεια από τις ΗΠΑ. Ένα στρατιωτικό αεροσκάφος Super Galaxy μετέφερε περισσότερες από 400 φιάλες οξυγόνου, άλλο νοσοκομειακό εξοπλισμό ενώ σχεδόν ένα εκατομμύριο rapid tests έφθασαν στο διεθνές αεροδρόμιο του Δελχί σήμερα Παρασκευή.

Αμερικανοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι οι ειδικές πτήσεις, οι οποίες θα μεταφέρουν επίσης ιατρικό εξοπλισμό από δωρεές εταιρειών και ιδιωτών, θα συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα.

Η Ιαπωνία ανακοίνωσε ότι θα  προσφέρει και εκείνη βοήθεια στην Ινδία, ανακοινώνοντας την Παρασκευή ότι θα αποστείλει 300 συμπυκνωτές οξυγόνου και 300 αναπνευστήρες.

Πάνω από 40 χώρες έχουν δεσμευτεί να στείλουν ζωτικής σημασίας ιατρική βοήθεια, ιδίως οξυγόνο, όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ινδίας, Χαρς Βαρντάν Σρίνγκλα την Πέμπτη.

Χάος στα νοσοκομεία

Παράλληλα, οι εικόνες στα νοσοκομεία είναι τραγικές. Σε πολλές περιοχές έξω από την πρωτεύουσα του Δελχί και της πολιτείας Μαχαράστρα, τα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν ελλείψεις κρεβατιών ενώ οι συγγενείς των ασθενών ψάχνουν απεγνωσμένα να βρουν φάρμακα και φιάλες οξυγόνου.

Πολλά κρεματόρια ξεμένουν επίσης από ξύλα λόγω της αύξησης των θανάτων, αφού για κάθε πυρά απαιτούνται από 300 έως 400 κιλά ξύλου.

Η ινδική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι από το Σάββατο θα μπορούν όλοι οι ενήλικοι να εμβολιαστούν, πράγμα που σημαίνει ότι περίπου 600 εκατομμύρια περισσότεροι πολίτες θα επιλεχθούν για να εμβολιασθούν.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter