Εφετείο Πατρών: Αθώος ο πρώην νομάρχης Ζακύνθου για την υπόθεση με τα πλαστά επιδόματα τυφλότητας

Εφετείο Πατρών: Αθώος ο πρώην νομάρχης Ζακύνθου για την υπόθεση με τα πλαστά επιδόματα τυφλότητας

Αθώος κρίθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Πατρών ο πρώην Νομάρχης Ζακύνθου Διονύσης Γάσπαρος για την εμπλοκή του στην υπόθεση «των τυφλών της Ζακύνθου». Πρόκειται για την υπόθεση χορήγησης πλαστών επιδομάτων τυφλότητας στο νησί που είχε απασχολήσει τα ΜΜΕ το 2012.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια που είχε αναλάβει την υπεράσπιση του Γάσπαρου μαζί με τους δικηγόρους Ζακύνθου κ.κ. Κεφαλληνό και Λούντζη, «το Πενταμελές Εφετείο Πατρών με ομόφωνη απόφασή του και με σύμφωνη γνώμη του κου Εισαγγελέα της έδρας αθώωσε τον πρώην νομάρχη Ζακύνθου κο Γάσπαρο για τα αδικήματα της ψευδούς βεβαιώσεως και της απάτης σε βαθμό κακουργήματος, για τα οποία είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως σε κάθειρξη 9 ετών».

«Η υπεράσπιση του κατηγορουμένου ανέδειξε μετά από μια διαδικασία δύο ημερών ότι η κατηγορία εις βάρος του επί 12ετίας νομάρχου και γνωστού χειρουργού κ. Γάσπαρου ήταν απόλυτα κατασκευασμένη από τοπικούς πολιτικούς του αντιπάλους, με επικεφαλής των πρώην Υπουργό Δικαιοσύνης κο Κοντονή και τον πρώην δήμαρχο κο Μποζίκη, με σκοπό να τον εξουδετερώσουν πολιτικά και έγινε αντικείμενο εκμεταλλεύσεως από συγκεκριμένη πολιτική – κομματική ομάδα για τη δήθεν ανάδειξη ενός τεράστιου σκανδάλου διασπαθίσεως του δημοσίου χρήματος, γεγονός το οποίο έγινε αντικείμενο ακραίας εκμεταλλεύσεως από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την εγκατάσταση των μνημονιακών κυβερνήσεων στην Ελλάδα» επισημαίνει στη σχετική ανακοίνωση το γραφείο του κ. Κούγια.

Μυστικά & Documento

07/08/2022, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter