Εκδήλωση ΚΕΑΤ για την παγκόσμια ημέρα Λευκού Μπαστουνιού

Εκδήλωση ΚΕΑΤ για την παγκόσμια ημέρα Λευκού Μπαστουνιού

Στις 20 Οκτωβρίου ερχόμαστε ένα βήμα πιο κοντά σε μια κοινωνία ισότητας και συμπερίληψης. Αν για τους βλέποντες το Λευκό Μπαστούνι είναι το σύμβολο της τυφλότητας, για τα άτομα με αναπηρία όρασης είναι σύμβολο ελευθερίας, αυτοπεποίθησης και ανεξαρτησίας.

Το ΚΕΑΤ τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα του λευκού μπαστουνιού σας προσκαλεί στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου, στις 10:00 π.μ. στον αύλειο χώρο του κέντρου μας (Ελευθερίου Βενιζέλου 210, Καλλιθέα).

Οι μαθητές θα έχουν την δυνατότητα, μεταξύ άλλων, να γνωρίσουν τις τεχνικές βλέποντος συνοδού ατόμων με οπτική αναπηρία, να έρθουν σε επαφή με το σύστημα ανάγνωσης και γραφής τυφλών Braille και να συμμετέχουν σε γυμναστικές ασκήσεις προσαρμοσμένες για άτομα με οπτική αναπηρία.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχει το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Τυφλών Καλλιθέας, το Ειδικό Νηπιαγωγείο Τυφλοκωφών, το Ειδικό Νηπιαγωγείο Τυφλών και το κέντρο «Σκύλοι οδηγοί Ελλάδος».

Θα αποτελέσει τιμή και χαρά μας να παρευρεθείτε στην εκδήλωση, για να αναδείξουμε όλοι μαζί τη σημασία της προσβασιμότητας και να συμβάλλουμε στη διαμόρφωση μιας κοινωνίας ισότιμης χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter