Εκκενώστε το Μαξίμου

Εκκενώστε το Μαξίμου

Ο πολιτικός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πεθάνει με πολιτικά βίαιο και πολιτικά ατιμωτικό τρόπο, όπως βίαια και ατιμωτικά (με αισχρά ψέματα, τυμβωρυχία και συκοφαντία) αναρριχήθηκε στην εξουσία, όπως βίαια και ατιμωτικά (με καταστολή και γκεμπελίστικη επικοινωνία) κυβερνάει 25 μήνες τώρα, όπως βίαια και ατιμωτικά (με ξεπούλημα της ζωής και ιδιωτικοποίηση του μέλλοντος) αντιμετωπίζει τους πολίτες της χώρας –τη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών– που δεν ανήκουν στους πέντε έξι εγχώριους και πολυεθνικούς ομίλους που ο dealer πρωθυπουργός εκπροσωπεί.

Παραμένει ωστόσο άταφος νεκρός, επειδή οι ισχυροί φίλοι του –στην προσπάθειά τους να αναστήσουν τον «Μωυσή»– τον περιφέρουν (ηλιοκαμένο από τη θάλασσα) από το κέντρο επιχειρήσεων σε ένα ακόμη διάγγελμα και από το νέο διάγγελμα σε κάποιο προστατευμένο πεδίο μάχης, καταστρέφοντας τις διακοπές του.

Ελ Σιντ δεν γίνεσαι δεμένος στο σαμάρι και καβάλα στον γάιδαρο. Ετσι μόνο την οργή προκαλείς, τον θυμό και τη χλεύη. Είναι γνωστό άλλωστε ότι η πολιτική διαπόμπευση αποτελεί το πυρηνικό οπλοστάσιο του λαού.

Οχι, κανένα ακραίο καιρικό φαινόμενο, καμία επικίνδυνη κατάσταση και καμία απρόβλεπτη συνθήκη ή κακόβουλη και εγκληματική ενέργεια δεν φέρει το κύριο βάρος ούτε έχει τη βασική ευθύνη της συμφοράς. Η συμφορά έχει στοιχεία ταυτότητας και πολιτικό αποτύπωμα.

Ονοματεπώνυμο: Κυριάκος Μητσοτάκης. Διεύθυνση: Μέγαρο Μαξίμου, οδός Ηρώδου Αττικού.

Οσο για τα πολιτικά αποτυπώματα του πολιτικά τεθνεώτος, αυτά είναι διασκορπισμένα παντού και σε κοινή θέα.

Δικό του δεν είναι το αποτύπωμα που άφησε μετά την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι, όταν ζητούσε μαζί με την κεφαλή του Τσίπρα και της Δούρου και αυτήν του αρχιπυραγού και αρχηγού των ΕΜΑΚ (τότε) Στέφανου Κολοκούρη και επίσης του αρχηγού της ΕΛΑΣ (τότε) Κωνσταντίνου Τσουβάλα;

Και τι έκανε ως πρωθυπουργός; Τον μεν Κολοκούρη προήγαγε αρχικά σε υποστράτηγο και υπαρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος και στη συνέχεια σε αντιστράτηγο και αρχηγό, τον δε Τσουβάλα τον διόρισε γενικό γραμματέα Δημόσιας Τάξης.

Δικό του δεν είναι το αποτύπωμα που άφησε (16 Ιουλίου 2020) στο περιθώριο της εκδήλωσης για την έναρξη του Kassiopi Project στην Κέρκυρα, στην περιοχή του Ερημίτη, προκειμένου να υπερασπιστεί την επένδυση, όταν είπε: «Η εναλλακτική ποια θα είναι; Να μην κάνουμε τίποτα. Κάποια στιγμή θα καεί… και τότε»;

Και τελικά ένα μήνα μετά την απίστευτη δήλωσή του η περιοχή άρπαξε φωτιά, καίγοντας τουλάχιστον 130 στρέμματα παρθένας δασικής έκτασης.

Δικό του δεν είναι το αποτύπωμα που άφησε όταν αρνήθηκε να ανανεώσει τη θητεία 5.000 δασοπυροσβεστών μέσω του ειδικού προγράμματος του ΟΑΕΔ;

Ωστόσο προσέλαβε χιλιάδες αστυνομικούς και ειδικούς φρουρούς (1.100 μόνο για τα πανεπιστήμια).

Δικό του δεν είναι το αποτύπωμα που άφησε όταν πίστωσε για έργα αντιπυρικής προστασίας το ποσό του 1,7 εκατ. ευρώ ενώ τα δασαρχεία ζητούσαν17 εκατ. ευρώ;

Παράλληλα εκταμίευε 120 εκατ. ευρώ για την Aegean και περίπου 82 εκατ. ευρώ για τα τηλεοπτικά κανάλια.

«Κανείς ποτέ δεν ξεχνά πού έχει θάψει το τσεκούρι»

Κιν Χάμπαρντ, Αμερικανός χιουμορίστας

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter