Έναν μήνα πριν τις εκλογές και με fast track διαδικασία τοποθετούν νέο Επίτροπο Επικρατείας των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων

Έναν μήνα πριν τις εκλογές και με fast track διαδικασία τοποθετούν νέο Επίτροπο Επικρατείας των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων

Με fast track διαδικασία και με υπουργικό συμβούλιο δια περιφοράς, η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιλέγει λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές της 21ης Μαΐου να ορίσει Γενικό Επίτροπο της Επικρατείας των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων, τον καθηγητή της νομικής Ιωάννη Συμεωνίδη. Πρόκειται για απόφαση της κυβέρνησης, την οποία έχει ήδη υπογράψει, υπακούοντας πειθήνια τις βουλές της κυβέρνησης, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Ο διορισμός του Ιωάννη Συμεωνίδη, πρόκειται, να δημοσιευθεί σε χρόνο ντε τε και στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι η παρούσα κυβέρνηση, ως αξιωματική αντιπολίτευση πριν από τις εκλογές του Ιουλίου 2019, κατηγορούσε την τότε κυβέρνηση Τσίπρα για αντιδημοκρατική στάση, επειδή επίσης λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές, είχε ορίσει νέα ηγεσία στον Άρειο Πάγο. Μάλιστα η αντιπολίτευση τότε, κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ για παραποίηση του πνεύματος του συντάγματος. Εξάλλου και ο Γιάννης Οικονόμου, ως κυβερνητικός εκπρόσωπος, ασφαλώς όμως και άλλα κυβερνητικά και “γαλάζια” στελέχη, έχουν πολλάκις δηλώσει ότι δεν θα έπρατταν κατά τη λογική του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιβεβαίωση του Documento

Οι εξελίξεις τις οποίες με τόση σπουδή δρομολογεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη, επιβεβαιώνουν παλαιότερο δημοσίευμα του Documento. Στις 28 του περασμένου Μαρτίου, αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας, έφερνε στο φως τις μεθοδεύσεις προκειμένου, προεκλογικά, να αλλάξουν ηγεσίες ανώτατων δικαστηρίων. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ήταν έντονες οι διεργασίες  στο χώρο της Δικαιοσύνης για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στον Άρειο Πάγο πριν από τις εκλογές. Άλλωστε αυτό θα διευκόλυνε τη Νέα Δημοκρατία σε περίπτωση που έχανε τις εκλογές, δεδομένου και του πλήθους σκανδάλων στα οποία έχουν εμπλακεί στελέχη της. Σκοπός με άλλα λόγια, θα ήταν να εξασφαλιστεί κατά το δυνατόν, ελεγχόμενη ηγεσία στη Δικαιοσύνη.
Διαβάστε επίσης:
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter