Επανακυκλοφορεί το κλασικό λεύκωμα «Νεοκλασικά της Αθήνας και του Πειραιά»

Επανακυκλοφορεί το κλασικό λεύκωμα «Νεοκλασικά της Αθήνας και του Πειραιά»

Το βραβευμένο λεύκωμα «Νεοκλασικά της Αθήνας και του Πειραιά» του φωτογράφου Σ.Β. Σκοπελίτη (έπαινος Ακαδημίας Αθηνών 1976), που αποτυπώνει μοναδικά τη νεοκλασική κληρονομιά της Αθήνας και του Πειραιά, κυκλοφορεί σε νέα έκδοση από τον Αίολο.

Η νέα έκδοση, με επεξεργασία των φωτογραφιών και εμπλουτισμό των στοιχείων των κτιρίων, συνοδεύεται από κείμενα των Σ.Β. Σκοπελίτη, Γιάννη Τσαρούχη, Δημήτρη Κ. Μπίρη.

Το φωτογραφικό λεύκωμα του Σ.Β. Σκοπελίτη πρωτοεκδόθηκε το 1975 (Δωδώνη), επανεκδόθηκε άλλες δύο φορές (Γνώση, Ολκός) και αποτέλεσε, όπως έχει γραφτεί, τομή ως η πρώτη «περιφρούρηση της νεοκλασικής αισθητικής».

Σε μια εποχή όπου η αξία των νεοκλασικών αρχίζει να αναγνωρίζεται παρά τις μαζικές κατεδαφίσεις τους, ο Σκοπελίτης καταγράφει, χωρίς καμιά διάθεση εξωραϊσμού, τη νεοκλασική αρχιτεκτονική σε όλες τις εκδοχές της –από τη Σιναία Ακαδημία μέχρι τα καφενεία της Τρούμπας–, ενώ ταυτόχρονα αποτυπώνει την καθημερινή ζωή γύρω από τα κτίρια αυτά αντιμετωπίζοντάς τα ως φορείς βιωμένης δραστηριότητας και όχι ως σκηνικό.

ΝΕΟΚΛΑΣΙΚΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Σ.Β. Σκοπελίτης

ISBN: 978-960-521-320-6

ΣΕΛΙΔΕΣ: 408

ΤΙΜΗ: 49,29

Μυστικά & Documento

23/01/2022, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter