Επιτελικό μπάχαλο με τις βεβαιώσεις νόσησης για τους εργαζόμενους – Η πλατφόρμα δεν αναγνωρίζει τα rapid test

Επιτελικό μπάχαλο με τις βεβαιώσεις νόσησης για τους εργαζόμενους – Η πλατφόρμα δεν αναγνωρίζει τα rapid test

Τη σφραγίδα του επιτελικού κράτους φέρει ένα ακόμα «αλαλούμ», αυτή τη φορά, για τις βεβαιώσεις νόσησης που καλούνται οι εργαζόμενοι να λάβουν για να προσκομίσουν στην εργασία τους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΚΥΑ που εκδόθηκε όσοι εμβολιασμένοι νοσούν με κορονοϊό, χρειάζονται rapid test για να μπορέσουν να πάρουν άδεια από την εργασία τους. Την ίδια στιγμή, οι ανεμβολίαστοι χρειάζονται PCR test. Ωστόσο, στην ουσία το σύστημα δεν λειτουργεί. Ο λόγος; Όπως αναδεικνύει ο τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, Μάριος Κάτσης, που παραθέτει και τα σχετικά screenshots, οι εργοδότες ζητούν βεβαίωση θετικού τεστ και στις πλατφόρμες αλλά στις πλατφόρμες δεν μπορεί να εκτυπωθεί εάν δεν είναι μοριακό τεστ! Συγκεκριμένα, η πλατφόρμα δεν αναγνωρίζει τα θετικά rapid test αλλά μόνο τα PCR.

«Εκεί στο επιτελικό κράτος έχετε επαφή με τον πραγματικό κόσμο; Πολίτες που νοσούν διαμαρτύρονται ότι οι εργοδότες τους ζητούν βεβαίωση θετικού τεστ κ στις πλατφόρμες δεν μπορεί να εκτυπωθεί αν δεν είναι PCR», τονίζει σε ανάρτησή του ο Μάριος Κάτσης.

 

Προσθέτει, μάλιστα, σε άλλο tweet: «Τροποποιήστε την πλατφόρμα ώστε να εξάγει βεβαίωση θετικού rapid σε έγγραφο ή να διαλειτουργεί η ΕΡΓΑΝΗ με την βάση δεδομενων του ΕΟΔΥ για τα θετικά κρουσματα. Το ψηφιακό κράτος πάλι πιάστηκε απροετοίμαστο στην πανδημία με το μπάχαλο να ταλαιπωρεί τους πολίτες».

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter