Εσωκομματικές αναταραχές στη Νέα Δημοκρατία: Διεγράφη ο Σπύρος Δημοσχάκης

Εσωκομματικές αναταραχές στη Νέα Δημοκρατία: Διεγράφη ο Σπύρος Δημοσχάκης

Έντονες αναταράξεις έχουν προκληθεί στους κόλπους του κυβερνόντος κόμματος εξαιτίας των πρόσφατων εκλογών για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου για τον Σύλλογο Υπαλλήλων της Βουλής.

Στον αγώνα για την διεκδίκηση της προεδρικής «καρέκλας» του Συλλόγου ρίχτηκε με «πάθος» ο γιος του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Τάσου Δημοσχάκη, Σπύρος. Ο διεκδικών την προεδρία υιός όμως, δεν είχε ενταχθεί στην «Ενιαία Κίνηση Υπαλλήλων της Βουλής» που πρόσκειται στη Ν.Δ. προκαλώντας αντιδράσεις στη γαλάζια παράταξη. .

Ο Σπύρος Δημοσχάκης βρέθηκε στο στόχαστρο του κόμματος της Πειραιώς και τελικώς διεγράφη δια χειρός του γραμματέα Παύλου Μαρινάκη καθώς είχε την ατυχία να βρεθεί αντιμέτωπος με τον εκλεκτό της Ν.Δ. και επί χρόνια πρόεδρο του Συλλόγου Γιάννη Σιαμπάνη.

Η αναμέτρηση Σιαμπάνη – Δημοσχάκη οδήγησε στη διάσπαση του γαλάζιου συνδυασμού.

«Είμαστε, δυστυχώς, στην δυσάρεστη θέση να αποκαλύψουμε τον ρόλο που έπαιξε στην πραξικοπηματική διάσπαση της παράταξής μας ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος του Συλλόγου μας κ. Σπύρος Δημοσχάκης, αλλά και την συμβολή στην αντιδεοντολογική υπόγεια συνδικαλιστική συνδιαλλαγή των εκπροσώπων της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας κ. Φαίης Γιαννάκου, Αντιπροέδρου του Συλλόγου, του κ. Παναγιώτη Σόφιου-Σοφιάδη, Γραμματέα καθώς και της Ενωτικής Δράσης Εργαζομένων Βουλής (ΕΔΕΒ) κ. Δημήτρη Παπά, Ταμία. Πέραν, όμως, της διάσπασης μιας παρατάξεως, ως αποτέλεσμα συνδιαλλαγής που δεν τιμά το συνδικαλιστικό κίνημα, οι εξελίξεις αυτές έδωσαν την αφορμή και για πολιτικές ερμηνείες» σημειώνει στην ανακοίνωσή της η Ενιαία Κίνηση Υπαλλήλων της Βουλής (ΕΚΥΒ).

Λίγο αργότερα γνωστοποιήθηκε η απόφαση του Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., Παύλου Μαρινάκη, ο οποίος είπε πως ο Σπύρος Δημοσχάκης «διεγράφη από μέλος του κόμματος και απώλεσε τα δικαιώματα και τα αξιώματα που απορρέουν από αυτήν».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter