Euractiv: Το νέο αίτημα αποφυλάκισης της Καϊλή και ο ρόλος του δικηγόρου Σβεν Μαρί

Euractiv: Το νέο αίτημα αποφυλάκισης της Καϊλή και ο ρόλος του δικηγόρου Σβεν Μαρί

Ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου θα βρεθεί για τρίτη φορά η Εύα Καϊλή, μαζί με τους επίσης προφυλακισθέντες για το σκάνδαλο Qatargate, Αντόνιο Παντσέρι και Μαρκ Ταραμπέλα.

Διαβάστε σχετικά: Qatargate: Ακρόαση στο προδικαστικό συμβούλιο για Καϊλή, Παντσέρι και Ταραμπέλα

Η έκπτωτη αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής αναμένεται να καταθέσει νέο αίτημα για την αποφυλάκισή της μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης. Οι συνήγοροι υπεράσπισης της Ελληνίδας πολιτικού αναμένεται να ασκήσουν έφεση σε περίπτωση που το αίτημα έχει την κατάληξη των προηγούμενων, τα οποία απορρίφθηκαν), σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Euractiv.

Σε περίπτωση απόρριψης του αιτήματος, θα αυξηθεί το χρονικό περιθώριο που απαιτείται για επαναδιατύπωσή του, καθώς η πλευρά Καϊλή θα έχει ξανά το δικαίωμα έπειτα από δύο μήνες και όχι έναν, όπως ίσχυε μέχρι τώρα.

Η ακρόαση της Καϊλή στο προδικαστικό συμβούλιο θα είναι η τελευταία στην οποία θα παραστεί ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος ένας εκ των δύο συνηγόρων υπεράσπισής της, όπως αναφέρει το Euractiv. Από εδώ και στο εξής την υπόθεση αναλαμβάνει πλήρως ο Σβεν Μαρί, ο οποίος αντικατέστησε τον Αντρέ Ριζόπουλο.

Διαβάστε σχετικά: Qatargate – Politico: Αλλάζει δικηγόρο η Εύα Καϊλή – Την αναλαμβάνει ο συνήγορος του βομβιστή του Παρισιού

Η ίδια πηγή σημειώνει ότι η αντικατάσταση του Ριζόπουλου με τον Σβεν Μαρί έγινε επειδή ο πρώτος αδυνατούσε να έρθει σε συνεννόηση με τον Δημητρακόπουλο, όσον αφορά τη χάραξη κοινής υπερασπιστικής γραμμής για την υπόθεση Καϊλή.

Στο μεταξύ, η Le Soir αναφέρει ότι δέκα Ιταλοί σοσιαλιστές Ευρωβουλευτές διαμαρτυρήθηκαν για τις συνθήκες κράτησης της Καϊλή στις φυλακές Χάρεν, μέσω επιστολής τους στην πρόεδρο της Ευρωβουλής, Ρομπέρτα Μετσόλα, η οποία βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τις βελγικές αρχές.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter