Europa League: Ήττα για τον Ολυμπιακό, αγκαλιά με την πρόκριση η Άρσεναλ

Europa League: Ήττα για τον Ολυμπιακό, αγκαλιά με την πρόκριση η Άρσεναλ

Η Αρσεναλ ήταν αποτελεσματική στην επίθεση, πέτυχε τρία γκολ στο «Γ. Καραϊσκάκης» επικρατώντας του Ολυμπιακού (3-1) και πλέον βρίσκεται με το ενάμισι πόδι στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν σοβαρό πρόβλημα στην αμυντική τους λειτουργία, ενώ οι «κανονιέρηδες» μπήκαν επιθετικά στο παιχνίδι και στο 3’ έχασαν την πρώτη τους ευκαιρία. Ο Τίρνεϊ έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο αμαρκάριστος Έντεγκααρντ δεν είχε καλό τελείωμα.

Στο 6’ η Αρσεναλ είχε δοκάρι. Ο Μπεγερίν έβγαλε την σέντρα, η άμυνα του Ολυμπιακού πιάστηκε στον ύπνο και έχασε τον Ομπαμεγιάνγκ, ο οποίος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στον ώμο του Παπασταθόπουλου και στην συνέχεια στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 21’ οι γηπεδούχοι δημιούργησαν… υποψία ευκαιρίας. Ο Έντεγκααρντ έκανε λάθος στο χώρο του κέντρου, ο Μπρούμα πήρε την μπάλα, σούταρε, αλλά ο Λένο μπλόκαρε.

Ευθύνη Σα

Το σκορ άνοιξε στο 34’. Ο Έντεγκααρντ έπιασε σουτ – βολίδα έξω από την περιοχή, ο Σα αιφνιδιάστηκε από την πορεία της μπάλας και δεν μπόρεσε να την διώξει. Ο Πορτογάλος ευθύνεται 100% για το 0-1.

Στο 40’ ο Ολυμπιακός σπατάλησε απίστευτη ευκαιρία που δημιουργήθηκε από το πουθενά. Ο Νταβίντ Λουίζ μέσα στην περιοχή υπέπεσε σε φθηνό λάθος, ο Μασούρας πήρε την μπάλα, αλλά έκανε κάκιστο τελείωμα, ενώ θα μπορούσε να τροφοδοτήσει τον αμαρκάριστο Ελ Αραμπί.

Το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο και ο Ολυμπιακός ισοφάρισε στο 58’, μετά από λάθος της άμυνας της Αρσεναλ. Ο Μαροκινός φορ έκλεψε την μπάλα από τον Θεμπάγιος και με σουτ εκτός περιοχή έκανε το 1-1.

Οι «ερυθρόλευκοι» σταδιακά ανέβασαν στροφές και στο 67’ έχασαν μοναδική ευκαιρία για δεύτερο γκολ. Οι Φορτούνης, Καμαρά, Ραντζέλοβιτς άλλαξαν την μπάλα, ο Σέρβος έκανε το γύρισμα στον Ελ Αραμπί κι αυτός δεν μπόρεσε να νικήσει τον Λένο από το ύψος του πέναλτι.

Ο Ολυμπιακός δέχθηκε το δεύτερο γκολ στο 79’. Ο Γουίλιαν έβγαλε την σέντρα, ο Γκάμπριελ πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίκτυα (1-2). Στη φάση ο σκόρερ χρησιμοποιεί το χέρι και «γκρεμίζει» τον Εμβιλά, αλλά ο Γερμανός διαιτητής Ντάνιελ Ζίμπερτ έδειξε σέντρα.

Η Αρσεναλ κλείδωσε τη νίκη στο 85’ με δυνατό σουτ του Ελνένι (1-3) και λογικά δεν θα έχει πρόβλημα στη ρεβάνς που θα διεξαχθεί στις 18 Μαρτίου.

Ο Ζίμπερτ έδειξε κίτρινη κάρτα στους Εμβιλά, Μπουχαλάκη, Γκάμπριελ.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Λαλά, Ρέαμπτσιουκ (46’ Χολέμπας), Εμβιλά, Παπασταθόπουλος, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Βαλμπουενά (46’ Φορτούνης), Μπρούμα (59’ Ραντζέλοβιτς), Ελ Αραμπί (77’ Χασάν), Mασούρας (86’ Μασούρας).

Άρσεναλ (Μικέλ Αρτέτα): Λένο, Τίρνεϊ, Γκάμπριελ, Νταβίντ Λουίζ, Μπεγερίν, Παρτέι (55’ Θεμπάγιος), Γουίλιαν (81’ Ρο), Τζάκα, Έντεγκααρντ (81’ Ελνένι), Σάκα (82’ Πέπε), Ομπαμεγιάνγκ (88’ Λακαζέτ).

**Ο Μπα είχε δηλωθεί στην αρχική ενδεκάδα του Ολυμπιακού, αλλά λίγα λεπτά πριν από την σέντρα ένιωσε ενοχλήσεις στη μέση και τον αντικατέστησε ο Μασούρας. Γι’ αυτό αγωνίστηκε ως στόπερ ο Εμβιλά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter