Eurostat-Ελλάδα: Απειλή φτώχειας για πάνω από 1 στους 4 Έλληνες

Eurostat-Ελλάδα: Απειλή φτώχειας για πάνω από 1 στους 4 Έλληνες

Δυστυχώς, όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία της Eurostat η Ελλάδα πρωταγωνιστεί και βρίσκεται στις τρεις πρώτες κόκκινες θέσεις καθώς πάνω από ένας στους 4 Έλληνες απειλείται με φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό,

Το 2020, υπήρχαν συνολικά 96,5 εκατομμύρια άνθρωποι στην ΕΕ που κινδύνευαν από τη φτώχεια ή τον κοινωνικό αποκλεισμό, αντιπροσωπεύοντας το 21,9% του πληθυσμού.
Αυτές οι πληροφορίες προέρχονται από τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από τη Eurostat σήμερα.

Συγκεκριμένα, το 2020, υπήρχαν 75,3 εκατομμύρια άνθρωποι που κινδύνευαν από τη φτώχεια στην ΕΕ, 27,6 εκατομμύρια είχαν σοβαρή υλική και κοινωνική στέρηση και 27,1 εκατομμύρια ζούσαν σε νοικοκυριά όπου τα μέλη τους υποαπασχολούνται.

Τα στοιχεία για τις χώρες που βρίσκονται σε μεγάλο κοινωνικό κίνδυνο, είναι ακόμα πιο ανησυχητικά

Η Ελλάδα, μαζί με την Ρουμανία, την Βουλγαρία και την Ισπανία, είναι οι μόνες χώρες της ΕΕ όπου πάνω από ένας στους τέσσερις πολίτες απειλείται από την φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, όπως αναφέρει η Eurostat στην σχετική ανάρτησή της την Παρασκευή.

Είναι σημαντικό ότι τα μικρότερα ποσοστά δεν καταγράφονται στις μεγάλες οικονομίες της ΕΕ αλλά σε χώρες που έχουν μακρά εμπειρία στο σοσιαλιστικό κοινωνικό κράτος: Τσεχία 11,5%, Σλοβακία 13,8%, Σλοβενία 14,3%.

Συνολικά στην ΕΕ, οι απειλούμενοι με φτώχεια και αποκλεισμό είναι κατά τα τρία τέταρτα πολίτες που δεν έχουν επαρκή εισοδήματα και πόρους. Πάνω από ένας στους τέσσερις από αυτούς αντιμετωπίζει πολύ σοβαρή έλλειψη πρόσβασης σε αγαθά και είναι έντονα αποκλεισμένος κοινωνικά, ενώ επίσης πάνω από ένας στους τέσσερις ζει σε νοικοκυριό που δεν έχει μέλη με επαρκή πρόσβαση στην εργασία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter