Φινλανδία – Ρωσία: Πόλεμος δηλώσεων Πούτιν και Όρπο προετοιμάζει το έδαφος για αύξηση της έντασης στα σύνορα

Φινλανδία – Ρωσία: Πόλεμος δηλώσεων Πούτιν και Όρπο προετοιμάζει το έδαφος για αύξηση της έντασης στα σύνορα

Σε πόλεμο δηλώσεων που καταμαρτυρά επερχόμενη ένταση στα σύνορα Ρωσίας-Φινλανδίας, επιδόθηκε από την μια ο Φιλανδός πρωθυπουργός Πέτερι Όρπο και από την άλλη ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σύμφωνα με τον Φιλανδό πρωθυπουργό, του οποίου η χώρα σε μια ιστορική στροφή μπήκε στο ΝΑΤΟ, δήλωσε πως: «Πρέπει να βελτιώσουμε την ευρωπαϊκή συνολική ασφάλεια. Αυτό περιλαμβάνει την άμυνα και την ασφάλεια των συνόρων, αλλά και την ετοιμότητα ευρύτερα. Πρώτον, η αναβάθμιση της αμυντικής μας βιομηχανίας αποτελεί την νούμερο ένα προτεραιότητα μας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση διαθέτει τους κανονισμούς και τους πόρους και πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αυτά τα εργαλεία. Ακόμη και ως μέλος του ΝΑΤΟ, πιστεύουμε ότι η Ευρώπη μπορεί να κάνει πολλά. Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ δεν αποκλείουν το ένα το άλλο – αλληλοσυμπληρώνονται». Ο Πέτερι Όρπο υποστήριξε μάλιστα πως «ο πόλεμος στην Ουκρανία ήταν μια κλήση αφύπνισης για όλους μας» και πως «η Ρωσίας δεν ανίκητη». Μεταξύ άλλων ο Φιλανδός πρωθυπουργός ανέφερε πως «είναι ξεκάθαρο ότι η Ρωσία προετοιμάζεται για μια μακρά σύγκρουση με την Δύση».

Από την πλευρά του ο Ρώσος ηγέτης σε συνέντευξή του στο ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA και στην κρατική τηλεόραση Rossiya-1, ξεκαθάρισε ότι σκοπεύει να ενισχύσει τις δυνάμεις κατά μήκος των συνόρων της χώρας με τη Φινλανδία. Ο Πούτιν επέκρινε την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ λέγοντας πως: «Αυτό είναι ένα απολύτως ανούσιο βήμα από την άποψη της διασφάλισης των δικών τους εθνικών συμφερόντων». Μιλώντας συγκεκριμένα για την Φινλανδία ανέφερε: «Δεν είχαμε στρατεύματα εκεί (στα φινλανδικά σύνορα), τώρα θα είναι εκεί. Δεν υπήρχαν εκεί εξοπλιστικά συστήματα καταστροφής, τώρα θα εμφανιστούν».

Διαβάστε επίσης:

Αποκαλυπτική έρευνα: 1 στους 5 Έλληνες χωρίς πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας λόγω κόστους – Κόβουν και τα φάρμακα

«Πυρά» ΣΥΡΙΖΑ κατά Άδωνη μετά την αυτοκτονία καρκινοπαθούς: «Εσείς μιλάτε για κέρδη, εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές»

Πολάκης: Αγαπηδάκη και Άδωνης έβαλαν πρόεδρο στον ΕΟΔΥ/ΚΕΕΛΠΝΟ πρόσωπο που είχε στραφεί εναντίον του

Σε ΚΥΑ ο… τιμοκατάλογος για τα απογευματινά χειρουργεία στο ΕΣΥ του Γεωργιάδη

Θεσσαλονίκη: Άγριες αποδοκιμασίες κατά Φλωρίδη – Βαρτζόπουλου για τα απογευματινά χειρουργεία – «Υγεία, Παιδεία δεν είναι εμπορεύματα» (Videos)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter