Φωτιά στον Κουβαρά: Οργή και αγανάκτηση από τους κατοίκους μέσα στην πύρινη κόλαση (Video)

Φωτιά στον Κουβαρά: Οργή και αγανάκτηση από τους κατοίκους μέσα στην πύρινη κόλαση (Video)

Ξεχειλίζει η αγανάκτηση και η οργή καθώς οι κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν από την πρώτη στιγμή για το ότι κάηκαν σπίτια αλλά -κυρίως- για έλλειψη εναέριων μέσων.

Ειδικότερα, από το απόγευμα της Δευτέρας ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς, μιλώντας στο Attica τόνισε πως η φωτιά έχει επεκταθεί σε Ανάβυσσο, Σαρωνίδα και Λαυρεωτική. Κινδυνεύει τώρα η Μεγάλη Αυλή, έχει μπει η φωτιά μέσα σε εργοστάσια. Τρέχει όλη την οροσειρά του Πανείου Όρους. «Δεν έχουμε δει εναέρια μέσα, ελάχιστες πτήσεις και ρίψεις πρέπει να επιχειρήσουν άμεσα πριν σκοτεινιάσει και πριν επεκταθεί προς Κερατέα».

Λίγο νωρίτερα τη Δευτέρα, κάτοικος, από τις πρώτες κιόλας ώρες  κατήγγειλε ότι δεν υπάρχουν ούτε εναέρια μέσα αλλά και ότι υπήρξε μεγάλη αργοπορία καθώς όπως λέει για τουλάχιστον για μία ώρα που τηλεφωνούσε δεν ερχόταν κανείς.

«Από τις 12:30 που έχω κάνει κλήση, ήρθαν στις 13:30» καταγγέλλει κάτοικος της περιοχής.

 

Διαβάστε επίσης: Μεγάλη φωτιά στον Κουβαρά: Σε κοντινή απόσταση από σπίτια – Τρίτο μήνυμα από το 112 (Video)

Παράλληλα, όπως ανέφερε κάτοικος της περιοχής στο OPEN, για μιάμιση ώρα δεν είχε προσεγγίσει το σημείο της φωτιάς κανένα εναέριο μέσο, με αποτέλεσμα η φωτιά να προχωράει λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Η κ. Κοττάκη, τόνισε μεταξύ άλλων ότι δεν έγιναν σωστές κινήσεις γιατί ενώ έσπευσαν αμέσως δύο πυροσβεστικά, άργησαν πολύ να επιχειρήσουν στο σημείο τα εναέρια μέσα. «Επειδή είναι πολλά τα μποφόρ, η φωτιά άρχισε να εξαπλώνεται και άργησαν πάρα πολύ, τουλάχιστον 1,5 ώρα τα μέσα της εναέριας πυρόσβεσης να έρθουν» ανέφερε η κ. Κοττάκη.

Καταγγελίες για έλλειψη συντονισμού

Παράλληλα, κάτοικοι τόνισαν στον Alpha: «Δεν ξέρουν που να πάνε οι άνθρωποι, φέραμε εμείς τα πυροσβεστικά εδώ, έχουν καεί τρία σπίτια, πιο πάνω έχουν καεί αυτοκίνητα, πιο πάνω καίγεται άλλο ένα σπίτι».
«Ήρθαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, αλλά αυτοί που ήρθαν από άλλες περιοχές δεν ξέρουν που να πάνε οι άνθρωποι. Χρειάζεται συντονισμός. Εάν δεν υπάρχει συντονισμός, δεν ξέρουν που να πάνε. Εάν δεν πάει στη θάλασσα η φωτιά, το βράδυ θα είναι πολύ άσχημο».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter