Φταίνε όλοι οι άλλοι και όλα τα άλλα εκτός από τον Μητσοτάκη

Φταίνε όλοι οι άλλοι και όλα τα άλλα εκτός από τον Μητσοτάκη

Όταν σε μία χώρα πεθαίνουν καθημερινά από κορονοϊό 60-80 άνθρωποι, 870 εκ των οποίων μόνο το πρώτο μισό του μήνα, όταν έχει καταγράψει τις τελευταίες δύο εβδομάδες τους περισσότερους θανάτους ανά εκατομμύριο μεταξύ των χωρών της δυτικής Ευρώπης, όταν το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) την έχει κατατάξει στο υψηλότερο επίπεδο κινδύνου για την εξέλιξη της πανδημίας, όταν σοβαρά ασθενείς πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ, όταν μπαίνουν ασθενείς για νοσηλεία στα χειρουργεία και στα δωματιάκια, όταν γίνεται διαλογή ασθενών, όταν οι γιατροί εκλιπαρούν για ενίσχυση του ΕΣΥ, όταν οι ειδικοί βγαίνουν και λένε ότι φτιάχτηκαν ψευτοΜΕΘ, όταν οι εισηγήσεις των ειδικών δεν γίνονται αποδεκτές, όταν τα μέτρα αποτελούν αποκλειστικά πολιτικές αποφάσεις υπουργών, όταν η κυβέρνηση κάνει ότι δεν ακούει στο αίτημα για επίταξη των κλινικών, όταν συμβαίνουν όλα αυτά, ποιος φταίει; Ποιος; Μόνο η εκάστοτε κυβέρνηση και ο εκάστοτε πρωθυπουργός.

*** Δεν φταίει η πανδημία, δεν φταίει ο ήλιος και η θάλασσα, δεν φταίει η γεωγραφική της θέση, δεν φταίει ο Θεός, δεν φταίνε οι πολίτες, δεν φταίει το εμβόλιο, δεν φταίνε οι νέοι, δεν φταίει η εστίαση.

*** Όπως ήθελαν να έχει ονοματεπώνυμο η διαχείριση στο πρώτο κύμα που τα πήγαμε αντικειμενικά καλά, έτσι θα έχει ονοματεπώνυμο και στο δεύτερο και στο τρίτο και φυσικά και στο τέταρτο. Το ίδιο ονοματεπώνυμο. Κυριάκος Μητσοτάκης. Αυτός ήταν, είναι και θα είναι υπεύθυνος για όσο καιρό μένει ακόμα στη θέση του.

*** Όχι, συγγνώμη δεν θα ζητήσει για το «δεν θεωρώ πως έχει ξεφύγει η πανδημία» που είπε πριν μερικές μέρες.

*** Ο Μάκης Βορίδης μας είπε χθες ότι το σενάριο της επέκτασης της υποχρεωτικότητας εξακολουθεί να βρίσκεται στο τραπέζι και μια ώρα μετά ο Γιάννης Οικονόμου τον διέψευσε. Αυτή δεν είναι κυβέρνηση η κολοκυθιά είναι.

*** Και να έχεις και τη Νίκη Κεραμέως να πανηγυρίζει που έπεσε, λέει, το ποσοστό ημερήσιων κρουσμάτων στους μαθητές από το 29% στο 23%. Δηλαδή ένας στους 4 μαθητές νοσεί καθημερινά κι αυτή χαίρεται επειδή έχουν κλείσει μόνο 8 τμήματα σε όλη την Ελλάδα.
Ε, ναι, πώς να κλείσουν όταν από τα 28 παιδιά της τάξης για να κλείσει πρέπει να βγουν θετικά τα 15; Μαθηματικά αλά Κεραμέως…

*** Μετά από δυο μέρες εκκωφαντικής σιωπής, ο Γιάννης Οικονόμου παραδέχθηκε, ουσιαστικά, τις παρακολουθήσεις πολιτών από την ΕΥΠ. Και όχι σε κάποιο «πηγαδάκι», όχι μεταξύ καφέ και τσιγάρου, αλλά επίσημα, από το βήμα του κυβερνητικού εκπροσώπου και έχοντας απέναντι του ολόκληρη την Ελλάδα. Και δεν συνέβη το παραμικρό, το έγραψαν 4-5 sites και πάμε γι’ άλλα. Σαν να μην υφίσταται ζήτημα δηλαδή. Όπως και όλα τα άλλα.
Αυτό αν είχε γίνει σε κανονική χώρα θα είχε πέσει η κυβέρνηση να ξέρετε.
Εδώ ήταν απλά Δευτέρα.

*** Η Εισαγγελία κατάντησε παραμάγαζο του Φουρθιώτη; Ο Εισαγγελέας πρωτοδικών, Απόστολος Ανδρέου κάλεσε τον Πολάκη (και τον Κώστα Βαξεβάνη) για ανωμοτί κατάθεση, μετά από μήνυση του Φουρθιώτη, χωρίς προηγουμένως να έχει συζητηθεί και ψηφιστεί η άρση της ασυλίας του. Επειδή αυτό το μαθαίνουν στο πρώτο έτος της Νομικής, είναι απίθανο να μην το ήξερε. Κάτι άλλο βρωμάει εδώ. Και βρωμάει πολύ…

*** Το ξέρατε ότι η υφυπουργός Υγείας γνωρίζει καλά ξένες γλώσσες; «Όταν η πειθώς δεν πείθει, θα πρέπει να κάνουμε τα μέτρα τα οποία θα αποφασιστούν». Επειδή ελληνικά σίγουρα δεν είναι, ξέρεις κανείς τι γλώσσα είναι αυτή που μιλά η κ. Ράπτη;
Τόση αριστεία μαζεμένη σε ένα υπουργικό συμβούλιο δεν έχει ξαναγίνει στα χρονικά.

*** Δημοσιεύτηκε η απόφαση της διαγραφής του Άρη Πορτοσάλτε από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ. Η ποινή πέρασε με ψήφους 3-2. Από τους δυο που μειοψήφησαν ο ένας πρότεινε την προσωρινή διαγραφή του για 4 μήνες (ενώ έχει διαγραφεί προσωρινά άλλες τρεις φορές, το 2013, το 2014 και το 2018) και ο άλλος πρότεινε επίπληξη με ανάρτηση της απόφασης στους χώρους εργασίας. Πάλι καλά που δεν πρότεινε να του πάρουν δώρο και μια πάστα για την ομορφιά του. Δεν ξέρω τι λέτε εσείς, αλλά αυτό ΕΣΗΕΑ δεν είναι.

*** Πήγε ο άλλος στο σούπερ μάρκετ, στην Καλαμπάκα, για να ψωνίσει και είδε μέσα μια γνωστή του που ήξερε ότι είχε προσβληθεί από κορονοϊό, ενώ θα έπρεπε να σπίτι της, σε καραντίνα. Ενημέρωσε την υπεύθυνη του καταστήματος κι αυτή με τη σειρά της ενημέρωσε σχετικά από τα μεγάφωνα: «Αγαπητοί πελάτες, μόλις πληροφορηθήκαμε ότι στο κατάστημα υπάρχει κάποιος πελάτης ο οποίος νοσεί από κορονοϊό και έπρεπε να είναι σε καραντίνα. Παρακαλούμε για να μην γίνει θέμα να εξέλθει από την πίσω πόρτα του καταστήματος».
Ε, από την πόρτα δεν βγήκε μόνο η συγκεκριμένη γυναίκα, αλλά συνολικά 9 άτομα. Αυτό για να καταλάβετε τι γίνεται στα σούπερ μάρκετ, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κι όπου αλλού τέλος πάντων συγχρωτίζεται κόσμος.

*** 17 Νοεμβρίου αύριο, επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Αφιερώστε μισή ώρα από τον χρόνο σας και πείτε τα γεγονότα στα παιδιά σας, στα ανίψια σας, στα εγγόνια σας. Να ξέρουν, να θυμούνται κι αυτά με τη σειρά τους να τα πουν στα δικά τους παιδιά, στα δικά τους ανίψια, στα δικά τους εγγόνια.

Η ΝΤΑΜΑ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter