Για την… «εμπειρία» το μνημόνιο Ελλάδας – ΗΠΑ, λέει το Μαξίμου – «Με πρωτοβουλία της ελληνικής πλευράς»

Για την… «εμπειρία» το μνημόνιο Ελλάδας – ΗΠΑ, λέει το Μαξίμου – «Με πρωτοβουλία της ελληνικής πλευράς»

Η αποκάλυψη για την ύπαρξη δύο μνημονίων συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας-ΗΠΑ, όπου προβλέπεται και η «άμεση υπαγωγή προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων σε αμερικανική διοίκηση, ακόμα και για πολεμικές επιχειρήσεις», έχει προκαλέσει πολλές αντιπαραθέσεις.

Σε ερώτηση του documentonews.gr για το εάν ανοίγει η «κερκόπορτα» για την εμπλοκή της Ελλάδας σε εμπόλεμες περιοχές, όπως η Ουκρανία, ο Παύλος Μαρινάκης υποστήριξε πως: «η απάντηση στο αν ανοίγουμε παράθυρα για περαιτέρω στρατιωτική εμπλοκή, είναι όχι, κατηγορηματικά όχι. Έχει δοθεί από τον Πρωθυπουργό, από τους αρμόδιους Υπουργούς και δεν υπάρχει κανένα τέτοιο ζήτημα. Τα μνημόνια αυτά προωθούν απολύτως το εθνικό συμφέρον. Γίνονται με πρωτοβουλία της ελληνικής πλευράς».

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι τα μνημόνια συνεργασίας «συμβάλλουν στην εδραίωση της στρατηγικής αμυντικής εταιρικής σχέσης Ελλάδος-ΗΠΑ και την εμπέδωση διεθνώς του ρόλου της χώρας μας ως παράγοντα ειρήνης και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή. Προβλέπεται συγκεκριμένα -σας διαβάζω και την ενημέρωση από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας- η τοποθέτηση δύο Ελλήνων στρατιωτικών σε θέσεις της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ, όπως και η δυνατότητα τοποθέτησης ή απόσπασης τριών Ελλήνων στρατιωτικών σε μονάδες των αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη. Στόχος η απόκτηση πολύτιμης εμπειρίας στα αντίστοιχα Επιτελεία, όπως και απαραίτητης τεχνογνωσίας για τη μεταρρύθμιση των Ενόπλων Δυνάμεων στη χώρα μας, ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες του 21ου αιώνα».

Διαβάστε επίσης:

Ευρωπαία Εισαγγελέας για Τέμπη: «Μας μπλοκάρουν από το να βρούμε την αλήθεια!» (Video)

Ο Μίχος γίνεται σφραγίδα της Δικαιοσύνης

Μαρία Καρυστιανού: Στην Κομισιόν τη Δευτέρα το έγκλημα των Τεμπών μαζί με 1,3 εκατ. υπογραφές

Ο Χρυσοχοΐδης τοποθετεί… ιατροδικαστή στη θέση του Διευθυντή του Κέντρου Μελετών Ασφαλείας

Η Εκκλησία «κρατά» την κυβέρνηση και πιέζει

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter