Η ΔΕΗ αποκτά τον Κωτσόβολο: Ιδιαίτερα συμφέρουσα γι’ αυτήν η συμφωνία

Η ΔΕΗ αποκτά τον Κωτσόβολο: Ιδιαίτερα συμφέρουσα γι’ αυτήν η συμφωνία

Την υπογραφή συμφωνίας με την Currys για την εξαγορά της αλυσίδας Κωτσόβολος ανακοίνωσε επίσημα η ΔΕΗ. Οι όροι της συμφωνίας είναι ιδιαίτερα συμφέροντες για την ΔΕΗ καθώς με πραγματικό κόστος εξαγοράς μόλις 100 εκατ. αποκτά τη μεγαλύτερη ελληνική αλυσίδα ηλεκτρικών συσκευών η οποία που κατά το προηγούμενο οικονομικό έτος είχε τζίρο 733 εκατ. ευρώ και κέρδη ρο φόρων 32ο εκατ. ευρώ.

Δείτε επίσης: Στα «χέρια» της ΔΕΗ περνά ο Κωτσόβολος

Σύμφωνα με την σχετική εταιρική ανακοίνωση, η ΔΕΗ θα αγοράσει την αλυσίδα Κωτσόβολος έναντι αντιτίμου που αντιστοιχεί σε αξία επιχείρησης 200 εκατ. ευρώ, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο δανεισμός, τα ταμειακά διαθέσιμα της εταιρείας και εξαιρουμένων των μισθώσεων κατά το IFRS 16.

Η ΔΕΗ ήταν το φαβορί για την απόκτηση της Κωτσόβολος, καθώς σύμφωνα με όσα είχε ανακοινώσει προ δύο εβδομάδων ο βρετανικός όμιλος, είχε καταθέσει την καλύτερη προσφορά από τους άλλους δύο υποψήφιους αγοραστές της αλυσίδας, τον όμιλο Quest και τον όμιλο Μαρινάκη.

Η συμφωνία για εξαγορά της Κωτσόβολος, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η ΔΕΗ, «αποτελεί μία στρατηγική κίνηση μετασχηματισμού, σε μία αγορά που αλλάζει σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς η εποχή της ενεργειακής μετάβασης και του νέου εξηλεκτρισμού δημιουργεί έναν ολόκληρο νέο κόσμο λύσεων για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Με την εξαγορά της Κωτσόβολος, η ΔΕΗ θα επεκτείνει τις δραστηριότητες της στον τομέα εμπορίας ηλεκτρικών συσκευών και συναφών ειδών οικιακού εξοπλισμού, όπου θα έχει μάλιστα ηγετική θέση, με μεγάλο μερίδιο αγοράς. Θα αξιοποιήσει επίσης το δίκτυο καταστημάτων που διαθέτει η αλυσίδα για να κερδίσει νέους πελάτες και να προωθήσει δικά της ενεργειακά προϊόντα. Θα εφαρμόσει δηλαδή το ίδιο μοντέλο που εφάρμοσε με επιτυχία ο ΟΤΕ, ο οποίος πριν από δύο δεκαετίες εξαγόρασε την αλυσίδα Γερμανός, ενισχύοντας την παρουσία του στην αγορά τηλεπικοινωνιακών συσκευών και υπηρεσιών

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter