Η «γαλάζια» ενδεκάδα του Κώστα Μπακογιάννη

Η «γαλάζια» ενδεκάδα του Κώστα Μπακογιάννη

Εντεκα είναι τα πρόσωπα-κλειδιά της παράταξης Μπακογιάννη που θα παίζουν κομβικό ρόλο στη λειτουργία του Δήμου Αθηναίων και στην υλοποίηση δράσεων στις 129 γειτονιές του.

Πρόκειται για τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφούσας παράταξης που επέλεξε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης για τις οκτώ αντιδημαρχίες και για τρεις θέσεις Εντεταλμένων Δημοτικών Συμβούλων σε καίριους τομείς του Δήμου.

Αναπληρωτής δήμαρχος σε περίπτωση κωλύματος ή απουσίας του Δημάρχου θα είναι ο Ελευθέριος Σκιαδάς, ο οποίος ορίστηκε Αντιδήμαρχος Δημοτικής Περιουσίας και Ιστορικού Αρχείου στον οποίο μεταβιβάζεται η άσκηση των αρμοδιοτήτων που σχετίζονται με τη διαχείριση της δημοτικής περιουσίας και του ιστορικού αρχείου του Δήμου.

Οι υπόλοιποι επτά αντιδήμαρχοι (η θητεία τους θα διαρκέσει μέχρι και 31-8-2020) είναι οι εξής:

Νίκος Αβραμίδης, Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, στον οποίο μεταβιβάζεται η άσκηση των αρμοδιοτήτων που σχετίζονται με την καθαριότητα των κοινοχρήστων χώρων, την αποκομιδή και μεταφορά των απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών και τη λειτουργία των υποδομών εγκαταστάσεων καθαριότητας του Δήμου και της συντήρησης και επισκευής των οχημάτων.

-Βασίλης– Φοίβος Αξιώτης, Αντιδήμαρχος Αστικών Υποδομών και Σχεδίου Πόλεως , στον οποίο μεταβιβάζεται η άσκηση των αρμοδιοτήτων που σχετίζονται με το Σχέδιο Πόλεως, την οδοποιία, τις εργασίες για τη συντήρηση και εκπόνηση των νέων τεχνικών έργων που αφορούν κοινόχρηστες υποδομές της πόλης .

-Βασίλης Κορομάντζος, Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και Κοινοχρήστων Χώρων στον οποίο μεταβιβάζεται η άσκηση των αρμοδιοτήτων που σχετίζονται με τη λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας, της διαχείρισης των κοινοχρήστων χώρων και του Τμήματος Αδειοδότησης Υπαίθριων Αγορών και Συναφών Δράσεων της Διεύθυνσης Δημοτικών Προσόδων.

-Ευγένιος (Σάκης) Κολλάτος, Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού, στον οποίο μεταβιβάζεται η άσκηση των αρμοδιοτήτων που σχετίζονται με το πράσινο και τον ηλεκτροφωτισμό.

Γιώργος Αποστολόπουλος, Αντιδήμαρχος Δόμησης και Κτιριακών Υποδομών στον οποίο μεταβιβάζεται η άσκηση των αρμοδιοτήτων που σχετίζονται με την έκδοση, χορήγηση, ανανέωση εγκρίσεων και αδειών δόμησης καθώς και με τη συντήρηση και εκπόνηση νέων τεχνικών έργων που αφορούν τις Κτιριακές Υποδομές του Δήμου.

-Αλεξία Έβερτ – Αλβέρτη, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στην οποία μεταβιβάζεται η άσκηση των αρμοδιοτήτων που σχετίζονται με την άσκηση πολιτικής κοινωνικής αλληλεγγύης και ιδίως με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης και των επιμέρους υπαγόμενων σε αυτή Τμημάτων και Γραφείων, πλην του Τμήματος Υποστήριξης και Κοινωνικής Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων.

-Νίκος Μακρόπουλος, Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας και Επενδύσεων, στον οποίο μεταβιβάζεται η άσκηση των αρμοδιοτήτων σε θέματα που αφορούν την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας του Δήμου, της προσέλκυσης νέων επενδύσεων και την προαγωγή της συνεργασίας των δημοτικών φορέων με την ιδιωτική πρωτοβουλία.

Επίσης, ο Κώστας Μπακογιάννης όρισε ως Εντεταλμένους για τον συντονισμό κρίσιμων τομέων τρεις δημοτικούς συμβούλους οι οποίοι είναι η Σεραφίνα Αβραμίδου (για τα αδέσποτα ζώα, με εποπτεία και του Τμήματος Αστικής Πανίδας), ο Μανόλης Καλαμπόκας (για την Υγεία, με εποπτεία της Διεύθυνσης Δημοτικών Ιατρείων και Δημόσιας Υγείας) και η Δήμητρα – Ινέζ Αγγελή-Λυκούδη (για το Παιδί, έχουσα την εποπτεία της Διεύθυνσης Παιδικής Ηλικίας, Παιδείας και δια βίου Μάθησης).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter