Η κυβέρνηση θυμήθηκε το «αγαπάτε αλλήλους» για να ξεπεράσει το αδιέξοδο στο γάμο ομοφύλων

Η κυβέρνηση θυμήθηκε το «αγαπάτε αλλήλους» για να ξεπεράσει το αδιέξοδο στο γάμο ομοφύλων

Με τα δύο πόδια σε δυο βάρκες η κυβέρνηση όπως όλα δείχνουν προσπαθεί με μασάζ να κερδίσει το χρόνο εναντίον της για να περάσει μία από τις ελάχιστες προοδευτικές αποφάσεις της (ίσως και τη μόνη) που αφορά το γάμο ομοφύλων.

Με τις αντιρρήσεις εντός κόμματος να έχουν ήδη εκφραστεί «επιστρατεύει» αρκετά στελέχη ώστε να μπορέσει να φέρει το νομοσχέδιο στη Βουλή που ακόμα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μας είπε πως δεν ξέρει πια μορφή θα πάρει. Εννοείται πως δεν αναφέρθηκε ούτε και στο χρόνο.

Βέβαια ο Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στο OPEN εκδήλωσε το σεβασμό του προς τις θέσεις της Εκκλησίας αλλά επειδή αυτό δεν αρκεί παρά μόνον για… περιτύλιγμα πέρασε στην αντιπέρα όχθη και θυμήθηκε τα δικαιώματα όλων των ανθρώπων και τη χριστιανική διδασκαλία.

«Νομίζω, η Εκκλησία, η θρησκεία μας, όσα πιστεύουμε έχουν πρώτα διδάξει την αγάπη, το “αγαπάτε αλλήλους”» είπε ο κ. Μαρινάκης αφού την περασμένη εβδομάδα η Εκκλησία της Ελλάδος από τον επικεφαλής ως την Ιερά Σύνοδο και τους Μητροπολίτες είπαν ένα ηχηρό «όχι» σε κάθε τι που βρίσκεται εντός πραγματικότητας και όχι 1000 ή 2000 χρόνια πίσω.

Βεβαίως η κυβέρνηση το «αγαπάτε αλλήλους» το ξεχνά όταν πρόκειται για ακρίβεια, μισθούς, Παιδεία, Υγεία και τόσα άλλα…

Διαβάστε επίσης: Μητροπολίτης Χρυσόστομος Μεσσηνίας: Δεν υπάρχουν ομοφυλόφιλοι στην Εκκλησία (Video)

Αλλά τώρα η κυβέρνηση χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει και ένα ακόμα χαρτί. Υπενθύμισε το λογικό: πως η Εκκλησία έχει τις απόψεις της, αλλά η κυβέρνηση αποφασίζει.

«Υπάρχει η Νομοθετική, η Εκτελεστική και η Δικαστική εξουσία στη χώρα με διακριτούς ρόλους. Και με βάση το πρόγραμμά της η Εκτελεστική εξουσία -εν προκειμένω ο Πρωθυπουργός έχει εξαγγείλει μια συγκεκριμένη νομοθέτηση μέσα στην τετραετία- προχωράμε για το συμφέρον της κοινωνίας», είπε αποδεικνύοντας πως αν θέλει η κυβέρνηση μπορεί να πάρει θετικά μέτρα.

Αν θέλει και όταν θέλει μπορεί να δείξει προοδευτικό πρόσωπο.

Σπάνια έως και ποτέ…

Διαβάστε επίσης:

Καλαμάτα: Τα ερωτήματα πίσω από τη συντριβή του μοιραίου αεροσκάφους

Όταν ο Σόιμπλε θεωρούσε… «εθνικισμό» τις «γερμανικές αποζημιώσεις» που ζητούσε ο Τσίπρας

Κυνικός Σόιμπλε, δίνει… συμβουλές για τον χειμώνα: «Φορέστε ένα, δυο πουλόβερ»

Γερμανία: Ο Σόιμπλε καταλογίζει ευθύνες στην Μέρκελ για τα χαμηλά ποσοστά του CDU

Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Πονοκέφαλος η ακρίβεια – Ποντάρουν στα μη κρατικά πανεπιστήμια

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter