ΗΠΑ: 8 ώρες μιλούσε Ρεπουμπλικάνος βουλευτής για να μην περάσει νομοσχέδιο

ΗΠΑ: 8 ώρες μιλούσε Ρεπουμπλικάνος βουλευτής για να μην περάσει νομοσχέδιο

Η ομιλία του Ρεπουμπλικάνου βουλευτή Κέβιν Μακάρθι κράτησε συνολικά 8 ώρες και 32 λεπτά ενώ έχει να γίνει παρόμοια τοποθέτηση στην αμερικανική βουλή από το 1909.

Μάλιστα, ο ίδιος μετά το πέρας της ομιλίας δήλωσε πως ένιωσε σαν να πέρασε μόλις ένα λεπτό. Ευχαριστώντας επίσης τους συναδέλφους του από το Ρεπουμπλικανικό κόμμα που έμειναν μαζί του καθ όλη τη διάρκεια της τοποθέτησης.

Ως αποτέλεσμα αυτής της ομιλίας οι Δημοκρατικοί βουλευτές ανέβαλαν την ψήφιση του νομοσχεδίου για την επέκταση του κοινωνικού κράτους και περιορισμού της κλιματικής αλλαγής, συνολικού ύψους 1,85 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Εν τέλη το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε, σηματοδοτώντας τη μεγαλύτερη επέκταση του κοινωνικού κράτους των τελευταίων πενήντα χρόνων. Οι Δημοκρατικοί υπόσχονται να βελτιώσουν πολλές όψεις της καθημερινότητας των Αμερικανών πολιτών, ειδικά στον τομέα της Υγείας, διευρύνοντας την κάλυψη του έδινε το αντίστοιχο νομοσχέδιο του πρώην Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα (Obamacare).

Οι Ρεπουμπλικάνοι αντιστάθηκαν σθεναρά στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο και απέρριψαν οποιαδήποτε συναίνεση γιατί θεωρούν πως αυξάνει τις κρατικές δαπάνες και αυξάνει σε μεγάλο βαθμό το δημόσιο χρέος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter