HΠΑ: Νομοσχέδιο – «μαμούθ» ύψους 430 δισ. για κλιματική αλλαγή και υγεία υπέγραψε ο Μπάιντεν

HΠΑ: Νομοσχέδιο – «μαμούθ» ύψους 430 δισ. για κλιματική αλλαγή και υγεία υπέγραψε ο Μπάιντεν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν υπέγραψε το πρωί της Τετάρτης το φιλόδοξο επενδυτικό σχέδιο των Δημοκρατικών, που προβλέπει μεταξύ άλλων δαπάνες 430 δισ. δολαρίων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, τη μείωση στις τιμές ορισμένων φαρμάκων και τη θέσπιση ελάχιστου εταιρικού φορολογικού συντελεστή.

Σε εκδήλωση στον Λευκό Οίκο, ο πρόεδρος Μπάιντεν πλαισιώθηκε από επιφανή στελέχη των Δημοκρατικών – όπως ο γερουσιαστής της Δυτικής Βιρτζίνια Τζο Μάντσιν, του οποίου η υποστήριξη ύπηρξε καθοριστικής σημασίας για την έγκριση του λεγόμενου Νόμου για τη Μείωση του Πληθωρισμού, καθώς ο γερουσιαστής -που θεωρείται πως εκπροσωπεί τη δεξιά πτέρυγα του Δημοκρατικού Κόμματος- είχε αρχικά αντιταχθεί σε ανάλογες προτάσεις.

«Σε αυτήν την ιστορική στιγμή, οι Δημοκρατικοί τάχθηκαν στο πλευρό του αμερικανικού λαού και κάθε Ρεπουμπλικάνος τάχθηκε στο πλευρό ειδικών συμφερόντων», υποστήριξε ο Μπάιντεν, θυμίζοντας ότι «κάθε Ρεπουμπλικάνος στο Κογκρέσο καταψήφισε αυτό το νομοσχέδιο».

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία Μιτς Μακόνελ ισχυρίστηκε ότι ο νέος νόμος θα έχει αντίθετο αντίκτυπο, θεωρώντας ότι ρίχνει λάδι στη φωτιά την ώρα που ο πληθωρισμός έχει ανέλθει σε επίπεδα ρεκόρ. «Οι Δημοκρατικοί έχουν ήδη λεηλατήσει τα αμερικανικά νοικοκυριά μια φορά λόγω του πληθωρισμού και η λύση τους τώρα είναι να τα λεηλατήσουν για δεύτερη φορά», υποστήριξε ο Μακόνελ.

Πηγή: CNN, Reuters

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter