Ιράν-Σαουδική Αραβία: Επιστολή για ενίσχυση των διπλωματικών σχέσεων

Ιράν-Σαουδική Αραβία: Επιστολή για ενίσχυση των διπλωματικών σχέσεων

Ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ και ο διάδοχος του θρόνου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν έλαβαν επιστολές από τον Ιρανό Πρόεδρο Εμπραΐμ Ραϊσί στις οποίες συζήτησαν τις διμερείς σχέσεις και τους τρόπους βελτίωσης τους. Ο υφυπουργός Εξωτερικών του βασιλείου Ουαλίντ αλ Χερεϊτζί φέρεται να έλαβε τις επιστολές κατά τη διάρκεια δεξίωσης στο Ριάντ από τον Ιρανό πρεσβευτή στο Βασίλειο Αλί Ρεζά Εναγιάτι, ανέφερε την Πέμπτη το Σαουδικό Πρακτορείο Τύπου (SPA).

Κατά τη διάρκεια της δεξίωσης, ο αλ Χερεϊτζί καλωσόρισε τον Ιρανό διπλωμάτη, «του ευχήθηκε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα», ανέφερε το SPA. Ο Εναγιάτι έφτασε στο Ριάντ στις 5 Σεπτεμβρίου με την επίσημη ιδιότητά του. Σύμφωνα με το Al Arabiya, παρών ήταν και ο Γενικός Διευθυντής του Γενικού Τμήματος Ασιατικών Υποθέσεων, Πρέσβης Μοχάμεντ αλ Ματράφι. Οι δύο πρώην περιφερειακοί αντίπαλοι άφησαν κατά μέρος τις διαφορές τους και κατέληξαν σε συμφωνία για την επαναπροσέγγιση σε διπλωματικό επίπεδο, σε μια συμφωνία για την οποία διαμεσολάβησε η Κίνα, μετά τη διακοπή τους πριν από επτά χρόνια.

Η συμφωνία που υπογράφηκε τον Μάρτιο προβλέπει ότι το Ριάντ και η Τεχεράνη θα ανοίξουν ξανά πρεσβείες και προξενεία η μία χώρα στην άλλη και θα εφαρμόσουν συμφωνίες ασφάλειας και οικονομικής συνεργασίας που υπογράφηκαν πριν από περισσότερο από 20 χρόνια.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter