Και ξαφνικά «νοιάζονται» για τη νεολαία

Και ξαφνικά «νοιάζονται» για τη νεολαία

∆ύο χρόνια διακυβέρνησης από τον κ. Μητσοτάκη και η νέα γενιά έχει βρεθεί κατά –πολλούς– καιρούς στο στόχαστρο των πολιτικών του επιλογών. ∆ιότι δεν είναι µόνο η βίαιη επίθεση που έχει δεχτεί πολλές φορές από τον κ. Χρυσοχοΐδη το προηγούµενο διάστηµα σε πλατείες, πανεπιστήµια και δρόµους, είναι και οι ίδιες οι πολιτικές αποφάσεις της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη µε τις οποίες επιτίθεται στη νέα γενιά.

Τόσο οι λεγόµενες «µεταρρυθµίσεις» που έχει δροµολογήσει η κ. Κεραµέως στη δηµόσια εκπαίδευση όσο και οι αλλαγές στο εργασιακό πλαίσιο από τον κ. Χατζηδάκη, τον κ. Βρούτση και τους µνηµονιακούς προκατόχους τους την εξωθούν στην ανεργία, στις εργασιακές σχέσεις-λάστιχο µε µισθούς πείνας, στη φτωχοποίηση και την αναξιοπρέπεια, διώχνοντάς την στο εξωτερικό.

Και µπορεί ο πρωθυπουργός να βλέπει για πρώτη φορά σοβαρές ενδείξεις ανάσχεσης του κύµατος brain drain, όπως µας είπε στη ∆ΕΘ, η πραγµατικότητα όµως είναι ότι κανένα brain drain δεν ανασχέθηκε επί των ηµερών του κ. Μητσοτάκη, παρά τα όσα υποσχόταν προεκλογικά. Αντιθέτως, η κατάσταση για τη νέα γενιά είναι διαρκώς ίδια και χειρότερη, µε τη µια µνηµονιακή πολιτική να διαδέχεται την άλλη.

Πώς ακριβώς και πού να γυρίσει η νεολαία, κ. Μητσοτάκη; Στα εργασιακά κάτεργα που στήνετε µε τη δεκάωρη απασχόληση και τις απλήρωτες υπερωρίες; Στους µισθούς πείνας που τώρα µας είπατε πως θα ενισχύσετε κατά 100 ευρώ για τους πρώτους έξι µήνες; Νοµίζετε πραγµατικά πως το πρόβληµα της νεολαίας είναι πως δεν έχει αρκετά gigabytes;

Οχι, δεν είναι, σας διαβεβαιώνουµε. Η νεολαία θέλει πραγµατικά καλές δουλειές που θα την κρατήσουν στον τόπο της, αξιοπρεπείς µισθούς, ανθρώπινα ωράρια και αυτονόητα εργασιακά και όχι µόνο δικαιώµατα, τα οποία έχετε φροντίσει να περιορίσετε, αν όχι να καταργήσετε τελείως. Για να είµαστε βέβαια δίκαιοι, όχι µόνο εσείς, αλλά όλες οι µνηµονιακές κυβερνήσεις έκαναν –µε µικρότερη ή µεγαλύτερη ένταση– τον βίο αβίωτο στην κοινωνία, στους νέους και στις νέες.

Οµως τα πράγµατα πλέον έχουν χειροτερέψει ακόµη περισσότερο, γιατί δεν είναι µόνο η αγορά εργασίας που είναι ζούγκλα και οι δουλειές που δηµιουργούνται είναι δουλειές δουλοπάροικων σε καζίνο, εξορύξεις και άλλα τέτοια τινά της ολιγαρχίας. Είναι ακόµη και ο πολύ πρόσφατος αποκλεισµός µεγάλης µερίδας της από την ανώτατη εκπαίδευση µε τους κόφτες της κ. Κεραµέως.

∆εν φτάνει δηλαδή που µες στη χρεοδουλοπαροικία δεν µπορούν να υπάρξουν πραγµατικές συνθήκες για καλές δουλειές για τη νεολαία. Η νέα γενιά αποκόβεται και από το δηµόσιο πανεπιστήµιο, κάνοντας ακόµη πιο δύσκολες και δυσοίωνες τις προοπτικές για το µέλλον της, µε την εξαίρεση βεβαίως των παιδιών της ολιγαρχίας, που µπορούν να σπουδάσουν µε αδρά δίδακτρα στο εξωτερικό ή σε κάποιο ιδιωτικό κολέγιο.

Ολη αυτή η δυστοπία, λοιπόν, δεν εξαλείφεται µε λίγα data ούτε µε ένα 100άρι για έξι µήνες ούτε µε τα 150 που δόθηκαν πιο πριν για τον εµβολιασµό τους. Αυτό που δεν έχουν καταλάβει ο κ. Μητσοτάκης και το επικοινωνιακό του επιτελείο είναι πως η νέα γενιά ούτε ξεπουλιέται ούτε συµβιβάζεται ούτε εξαπατάται. Ας µην έχει λοιπόν αυταπάτες όπως ο προκάτοχός του, γιατί θα βρίσκει τους νέους και τις νέες συνέχεια µπροστά του.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter