Κασσελάκης από Χανιά: «Πάμε δυνατά στις ευρωεκλογές, πάρτε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σας» (Video)

Κασσελάκης από Χανιά: «Πάμε δυνατά στις ευρωεκλογές, πάρτε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σας» (Video)
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ/EUROKINISSI

«Πάμε δυνατά στις ευρωεκλογές, πάρτε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σας» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας στον πεζόδρομο της Μουσούρων (Κάτωλας) στα Χανιά, απ’ όπου μίλησε στους πολίτες και απάντησε στα ερωτήματα.

Ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε «Ο πήχης μας είναι η σύγχρονη Ευρώπη της προόδου, δεν είναι η οπισθοδρόμηση της δεξιά».

«Τα λέω ντρέτα γιατί δεν με έχει κανείς, ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ τον έχει κανείς. Δεν παίρνουμε άδεια από συμφέροντα για να βγάλουμε προτάσεις. Άλλοι παίρνουν» σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συμπλήρωσε: «Τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζεται με νέα δυναμική, ανακάμπτει, περνάει σε λίγο το ποσοστό των τελευταίων εκλογών, το Μαξίμου παίρνει τα κανάλια τηλέφωνα να πει “μην τον παρουσιάζετε τον Κασσελάκη”. Καλά, θα δείτε, δεν πάμε πουθενά, χτίζουμε κίνημα».

Δείτε επίσης: Κασσελάκης: Ο κόσμος να περιμένει ντρέτα λόγια – Να φύγει το άλλοθι του 41% (Video)

«Πάμε δυνατά στις ευρωεκλογές, πάρτε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σας» υπογράμμισε.

Έγκλημα Τέμπη

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για έγκλημα στα Τέμπη, σημείωσε ότι «οι ευθύνες δεν σταματούν στον Κώστα Καραμανλη, ειδικά για το μπάζωμα. Αμφιβάλλω αν από αυτόν δόθηκε η εντολή. Μάλλον πιο ψηλά δόθηκε η εντολή. Υπαρξιακή ανάγκη συγκάλυψης αυτού του εγκλήματος από τη ΝΔ. Λόγω του παρανοϊκού νόμου περί ευθύνης υπουργών – θα τον καταργήσουμε αν γίνουμε κυβέρνηση – πάνε να τον αμνηστεύσουν. Ξεπλένουν τους δικούς τους πριν μπουν φυλακή».

Η Κρήτη δεν πρόκειται ποτέ να απολογηθεί όταν στέκεται απέναντι στον φασισμό

Παράλληλα μίλησε επί προσωπικού, σε όσους ίσως λένε ότι «δεν ντρέπεται ο πατέρας του για το παιδί του», τονίζοντας:

«Πήγα σήμερα στον Αλικιανό, στο μνημείο που ο προπάππους μου σκοτώθηκε από τους Γερμανούς σε αντίποινα τρεις μήνες μετά τη μάχη της Κρήτης. Και ο θείος μου και ο προπάππους μυ σκοτώθηκαν από τους Γερμανούς και είναι τα ονόματά τους εκεί.

Για τα γονίδιά μου δεν θα απολογηθώ ποτέ. Η Κρήτη δεν πρόκειται ποτέ να απολογηθεί όταν στέκεται απέναντι στον φασισμό. Εμείς παλέψαμε εδώ πέρα, φέραμε τεράστια αντίσταση στους Γερμανούς. Δεν θα αφήσουμε την ακροδεξιά και τον φασισμό να γίνει εδώ πέρα ξαφνικά ένας καρκίνος που δεν θα μπορέσουμε να νικήσουμε. Έχετε ευθύνη όλοι σας όσο η ακροδεξιά μεγαλώνει στη χώρα μας, όσο ο κόσμος αισθάνεται μία απαξίωση για το πολιτικό καθεστώς».

Πλαφόν στο ηλεκτρικό ρεύμα

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αναφέρθηκε στις προτάσεις της αξιωματικής για μία σειρά από θέματα, όπως το πλαφόν στο ηλεκτρικό ρεύμα, το οποίο όπως σημείωσε δεν κοστίζει τίποτα, αλλά και στον μηδενικό ΦΠΑ σε μία σειρά από βασικά είδη.

Ακρίβεια

Ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε για τη μεγάλη μείωση που παρατηρείται στις τραπεζικές καταθέσεις τον τελευταίο μήνα, τονίζοντας ότι το διαπίστωσε συνομιλώντας με τον κόσμο όταν ήταν στον στρατό. «Είχα την ευκαιρία να μιλήσω με παιδιά στον στρατό.Τα ρώτησα, πώς βγαίνει ο μήνας. Η απάντηση ήταν σχεδόν ομόφωνη. Τρώνε από τα έτοιμα, μειώνονται οι οικονομίες τους» υπογράμμισε.

«Είναι δυνατόν η βενζίνη που διυλίζεται στην Ελλάδα να πωλείται πιο ακριβά στην Κύπρο απ’ ό,τι στην Ελλάδα; Ο ΕΦΚ στα καύσιμα να πέσει στον χαμηλότερο συντελεστή που επιτρέπει η Ευρώπη» είπε σε άλλο σημείο, ενώ χαρακτήρισε παράνοια το φορολογικό σύστημα στην Ελλάδα, υπενθυμίζοντας την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για «ένα φορολογικό σύστημα που θα διαρκέσει 10 χρόνια. Απλό, σταθερό, ξεκάθαρο».

Γυναικοκτονία στους Άγιους Αναργύρους

Σχετικά με τη γυναικοκτονία τους Άγιους Αναργύρους, ο Στέφανος Κασσελάκης επισήμανε ότι το έγκλημα, δείχνει ότι θεσμικά η αστυνομία «χρειάζεται επανίδρυση, μία τεράστια ανασυγκρότηση» και αναφέρθηκε στο καραβάνι των ναζί από την Κροατία που διέσχισε τα σύνορα και δολοφόνησε τον φίλαθλο της ΑΕΚ.

«Να έχουμε τους αστυνομικούς της γειτονιάς. Ο θεσμός πρέπει να δουλέψει. Οι αστυνομικοί να δουλεύουν βάσει εντοπιότητας. Να γνωρίζουν τη γειτονιά, να ξέρουν τα προβλήματα, να υπάρχει εμπιστοσύνη» πρότεινε ο Στέφανος Κασσελάκης και μίλησε για ψηφιοποίηση της επαφής του πολίτη με την αστυνομία, φέρνοντας ως παράδειγμα την επικοινωνία μέσω messenger. «Να λύσουμε το πρόβλημα πριν δημιουργηθεί, με όρους κοινής λογικής» τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Διαβάστε επίσης:

Κασσελάκης από τα Χανιά: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανανεωμένος και πιο συμπαγής από ποτέ

ΣΥΡΙΖΑ: Απαντά στον «συγκλονισμένο» Χρυσοχοΐδη – «Και εμείς είμαστε συγκλονισμένοι από την ευκολία που κρύβει τις ευθύνες του»

Άγιοι Ανάργυροι: «Πήγα μαυρισμένη στο ξύλο και με έδιωξαν» – Καταγγελία σοκ μετά και τις νέες αποκαλύψεις (Video)

Δημοσκοπήσεις «στο γκρι» για τη Νέα Δημοκρατία και το γαλάζιο «πλεκτό» που ξηλώνεται σταθερά

Άγιοι Ανάργυροι: «Η έρευνα διεξάγεται με μεγάλη ταχύτητα» λέει ο Χρυσοχοΐδης τέσσερις ημέρες μετά τη γυναικοκτονία

Αγ. Ανάργυροι: «Για να βρίσκεται εκεί ο νόμος του δίνει το δικαίωμα» – Οι ισχυρισμοί της ΕΛΑΣ για τον επίορκο αστυνομικό (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter