Καθεστώς μπαταχτσήδων ταΐζει τα «κοράκια»

Καθεστώς μπαταχτσήδων ταΐζει τα «κοράκια»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας όταν τα χρέη του κόμματος ήταν 200 εκατ. ευρώ. Αμέσως μετά παρουσίασε μετά βαΐων και κλάδων το σχέδιο εξυγίανσης «βάζουμε τάξη στο σπίτι μας» και τελικά σήμερα τα χρέη του κυβερνώντος κόμματος είναι ακριβώς τα διπλάσια.
Εν ολίγοις έπεσε έξω, όπως και πολλοί άλλοι δανειολήπτες που πλέον, όμως, μετά την ψήφιση του νέου πτωχευτικού νόμου 4738/2020, στις 27/10/2020, βρίσκονται αντιμέτωποι με την έξωση, όπως συνέβη και στην περίπτωση της Ιωάννας Κολοβού.

*** Και ρωτώ αυτό που ρωτούν όλοι οι πολίτες της χώρας: Είναι λογικό η ΝΔ να χρωστάει 400 εκατ. ευρώ που δεν θα αποπληρωθούν ποτέ και την ίδια στιγμή να χάνει κάποιος φουκαράς βιοπαλαιστής το σπίτι του για 15.000 ευρώ; Να βλέπεις από τη μία σπασμένες πόρτες σπιτιών που χτίστηκαν με κόπο και θυσίες κι από την άλλη αστυνομικούς να φυλάνε τα γραφεία της ΝΔ; Όχι δεν είναι. Αυτά συμβαίνουν μόνο στη Βόρεια Κορέα που έλεγε και ο Σαμαράς.

*** Επί ΣΥΡΙΖΑ δεν γίνονταν πλειστηριασμοί; Βεβαίως και γίνονταν, αλλά έχει σημασία το πώς και το γιατί. Πλειστηριασμοί γίνονταν με την Τρόικα πάνω από τα κεφάλια του Τσακαλώτου και του Σταθάκη, απαιτώντας μάλιστα να καταργηθεί η προστασία της πρώτης κατοικίας που προέβλεπαν οι νόμοι Κατσέλη και Σταθάκη στη συνέχεια. Ο νόμος 4605 που ψηφίστηκε τον Μάρτιο του 2019 προέβλεπε την προστασία της κύριας κατοικίας, με διευρυμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, με ρυθμίσεις μέσω πλατφόρμας, αλλά και με δυνατότητα δικαστικής προσφυγής. Το οριστικό τέλος σε κάθε έννοια προστασίας της κύριας κατοικίας ήρθε ο πτωχευτικός νόμος της ΝΔ που έφερε έναν εξωδικαστικό μηχανισμό, ο οποίος δίνει ρυθμίσεις μόνο αν το θέλουν οι τράπεζες και όπως το θέλουν οι τράπεζες.

*** Εν ολίγοις, από το 2015 έως το 2019 καμία κύρια κατοικία λαϊκών και μεσαίων στρωμάτων δεν κατέληξε στα «κοράκια». Κι αυτό όχι γιατί το λέω εγώ, γιατί δεν το έδειξε κανένα κανάλι, δεν το ανέφερε κανένα Μέσο. Και ξέρουμε όλοι καλά ότι αν είχε γίνει κάτι τέτοιο τότε – με το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο στα πολύ πάνω του – τα κανάλια θα έκαναν τηλεοπτικούς μαραθώνιους.

*** Το ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν είναι τίποτα άλλο από ένα καθεστώς, που έχει πολλές ομοιότητες με τη Χούντα των Συνταγματαρχών το γνωρίζουμε καιρό τώρα. Απλά πλέον το ομολογούν κιόλας. Συλλαμβάνουν όποιον γουστάρουν, επειδή γουστάρουν και του χρεώνουν ό,τι θέλουν. Θα μου πείτε, πρώτη φορά έγινε; Δεν είχε ξαναγίνει με τον «Ινδιάνο» που έπαιζε μπάσκετ στην Ελευσίνα, αλλά του χρέωσαν ότι επιτέθηκε σε αστυνομικούς;

*** Αναφέρομαι στη σύλληψη του βραβευμένου φωτορεπόρτερ, Νίκου Πηλού, κατά την αστυνομική επιχείρηση στα Προσφυγικά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Μερικές από τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν ήταν: βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, διατάραξη κοινής ειρήνης σε συνδυασμό με πρόκληση σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία, απόπειρα βαριάς σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία, φθορά ξένης ιδιοκτησίας από κοινού και άλλες κατηγορίες περί όπλων, εκρηκτικών υλών, φωτοβολίδων και βεγγαλικών.

*** Ο Γιάννης Οικονόμου μίλησε για «μη σύλληψη», κάτι το οποίο φυσικά δεν ισχύει, καθώς ο ίδιος ο φωτορεπόρτερ αποκάλυψε ότι του απαγγέλθηκαν κατηγορίες. Γιατί του απαγγέλθηκαν κατηγορίες, ενώ επέδειξε από την αρχή την ταυτότητα της ιδιότητάς του; Διότι αυτό είναι ένα «τεχνικό ζήτημα» και εμείς οι πλεμπαίοι μάλλον δεν μπορούμε να καταλάβουμε. Καταλάβατε; Καταλάβαμε να λέτε, μην σας πάνε και σας μέσα επειδή γουστάρουν. Άντε γιατί πολύ αέρα πήρατε…

*** H Δημοκρατία έγραψες πως ο πρόεδρος και διευθυντής του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αιμίλιος Περδικάρης, εργάζεται παράλληλα ενώ απαγορεύεται στη φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Manifesto» υπογράφοντας ως Μάρκος Παλαιολόγος. Τι έχετε να πείτε κύριε Οικονόμου;
«Θα το ψάξω και θα σας πω».

*** «Δεν μασάμε» τη μία, «σε όποιον δεν αρέσει το καλάθι του νοικοκυριού, να πάρει τα κουβαδάκια του και σε άλλη παραλία». Σιγά ρε Κυριάκο από τη πολλή μαγκιά, ναούμ, θα σου φύγει κανά κουμπί. Αν σε έπεισαν οι λογογράφοι σου ότι έτσι θα φανείς ως κοινός θνητός, ως ένας από τους πολλούς, κακώς τους πίστεψες. Διότι οι κοινοί θνητοί δεν έχουν κηροπήγια 20.000 ευρώ. Με 20.000 περνούν έναν ολόκληρο χρόνο. Κάποιοι και δύο, για να μην σου πω τρία χρόνια.

*** Ποιοι είναι οι Χρήστος Χ., Ηλίας Κ., Παναγιώτης Τ., Ιωάννης Γρ. και Κώστας Π., κάποια παιδιά από το χωριό, μην δίνετε σημασία. Ούτε ο εισαγγελέας να δώσει.

Η ΝΤΑΜΑ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter