Κούλογλου: Δύο ερωτήματα για την υπόθεση του Νίκου Γεωργιάδη (Video)

Κούλογλου: Δύο ερωτήματα για την υπόθεση του Νίκου Γεωργιάδη (Video)

Δυο ερωτήματα απορρέουν από την υπόθεση του Νίκου Γεωργιάδη, όπως παρατήρησε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου: Πρώτον, γνώριζε για την υπόθεση η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και εάν ναι τι έπραξε σχετικά, και δεύτερον εάν υπάρχει απόπειρα συγκάλυψης από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας.

Για το πρώτο ερώτημα, για το οποίο έχει ήδη καταθέσει γραπτή ερώτηση προς την Κομισιόν, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνεντεύξεις του στην ΕΡΤ1 και στην ΕΡΤ3, σχολίασε πως «όταν συνελήφθη ο κ. Γεωργιάδης στην Μολδαβία, για συμμετοχή σε κύκλωμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων – θυμάτων σωματεμπορίας, έκανε χρήση του διπλωματικού του διαβατηρίου, το οποίο είχε εργαζόμενος για τον ΟΗΕ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Θεωρώ, λοιπόν, ότι καθώς ο Ν. Γεωργιάδης συμμετείχε σε ευρωπαϊκή διπλωματική αποστολή, η Κομισιόν θα πρέπει να είχε ενημερωθεί σχετικά από τις αρχές της Μολδαβίας. Συνεπώς το ερώτημα, που έχω θέσει και στην Επιτροπή, είναι εάν το γνώριζε, τι είχε κάνει; Είχε ενημερώσει την ελληνική κυβέρνηση της εποχής; Όμως, δεν θέλω, μέχρι να λάβω την απάντησή τους, να προβώ σε συνωμοσιολογίες για συγκάλυψη από την πλευρά της Επιτροπής».

Το δεύτερο ερώτημα 

«Η στάση της Νέας Δημοκρατίας είναι το μεγαλύτερο ερωτηματικό», τόνισε ωστόσο ο Στέλιος Κούλογλου και εξήγησε πως «αντί να κάνει ότι θα έκανε κάθε κόμμα, δηλαδή να πάρει αποστάσεις και να καταδικάσει τις πράξεις του κ. Γεωργιάδη, φαίνεται ότι προβαίνει σε μια απόπειρα συγκάλυψης με συνεχή τηλεφωνήματα προς εκδότες και τηλεοπτικούς σταθμούς για να μην περάσει η είδηση, και με επιχειρήματα όπως ότι ‘δεν έχει ολοκληρωθεί η δίκη’ ή ότι ‘στον καθένα θα μπορούσαν να συμβούν αυτά’. Θα μπορούσε, σοβαρά, να συμβεί αυτό στον καθένα; Η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, των ψηφοφόρων της ΝΔ συμπεριλαμβανομένων, δεν θα μπορούσε ποτέ να βιάσει έναν 15χρονο! Το ερώτημα, λοιπόν, είναι από που ακριβώς “κρατάει” ο κ. Γεωργιάδης την ηγεσία της ΝΔ, με αποτέλεσμα αυτή να επιλέγει να αναλάβει το μεγάλο αυτό πολιτικό κόστος».

Διαβάστε ακόμα: Υπόθεση Νίκου Γεωργιάδη: «Δικαιωμένα αλλά κατεστραμμένα τα θύματα»

Μυστικά & Documento

17/10/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter