Κρεμλίνο: Συνεχίζονται οι συνομιλίες με την Ουκρανία – Καταβάλλουμε κολοσσιαίες προσπάθειες για μια πιθανή ειρηνευτική συμφωνία

Κρεμλίνο: Συνεχίζονται οι συνομιλίες με την Ουκρανία – Καταβάλλουμε κολοσσιαίες προσπάθειες για μια πιθανή ειρηνευτική συμφωνία

Οι συνομιλίες ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία συνεχίζονται μέσω βιντεοσύνδεσης, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Σύμφωνα με την ίδια, οι δύο πλευρές συζητούν στρατιωτικά, πολιτικά και ανθρωπιστικά ζητήματα.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο, Ντμίτρι Πεσκόφ υποστήριξε πως «η αντιπροσωπεία μας καταβάλλει κολοσσιαίες για μια πιθανή ειρηνευτική συμφωνία και δείχνει μεγαλύτερη ετοιμότητα σε σχέση με την άλλη πλευρά», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ερωτηθείς για δημοσίευμα των Financial Times ότι η Ουκρανία και η Ρωσία είχαν σημειώσει σημαντική πρόοδο σε ένα ειρηνευτικό προσχέδιο, ο Πεσκόφ είπε στο Reuters: «Δεν είναι αληθές – υπάρχουν στοιχεία που είναι αληθή,  αλλά στο σύνολό του δεν είναι αληθές» και τόνισε πως το Κρεμλίνο, θα ανακοινώσει ότι υπάρχει πρόοδος μόνο όταν υπάρξει πραγματική πρόοδος.

Για μια συνάντηση Πούτιν-Ζελένσκι

Σχετικά με μια πιθανή συνάντηση Πούτιν-Ζελένσκι όπως επίμονα ζητά η ουκρανική πλευρά, ο Σεργκέι Λαβρόφ υποστήριξε πως θα πρέπει να γίνει για να σφραγίσει μια συμφωνία. «Δεν υπάρχουν εμπόδια για τη διοργάνωση μιας τέτοιας συνάντησης εφόσον δεν θα γίνει μόνο για να υπάρξει μια συνάντηση· θα πρέπει να σφραγίσει συγκεκριμένες συμφωνίες τις οποίες επεξεργάζονται αυτή τη στιγμή οι δύο αντιπροσωπείες», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Επίσης, ο Λαβρόφ δήλωσε πως οι αντιπροσωπείες συνεδριάζουν με βιντεοδιάσκεψη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter