Κρυμμένα χαρτιά κρατά η κυβέρνηση για τις συζητήσεις Μητσοτάκη- Ερντογάν

Κρυμμένα χαρτιά κρατά η κυβέρνηση για τις συζητήσεις Μητσοτάκη- Ερντογάν

Χωρίς ειδήσεις και με αναπαραγωγή των χθεσινών διαρροών για την συνάντηση μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κινήθηκε το πρωί της Δευτέρας η κυβέρνηση, με την νόσηση του πρωθυπουργού από κορονοϊό να του δίνει την «δικαιολογία» να μην ενημερώσει διά ζώσης τους πολιτικούς αρχηγούς, αλλά να το πράξει τηλεφωνικά. Γρίφος η συζήτηση για τα ενεργειακά.

Απέφυγε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της ατζέντας που συζητήθηκε την Κυριακή στην Κωνσταντινούπολη μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού και του Τούρκου προέδρου, με τον Γιάννη Οικονόμου να αρκείται να δηλώνει πως η συζήτηση επικεντρώθηκε στην «θετική ατζέντα» μεταξύ των δύο χωρών, και πάλι δίχως περισσότερες λεπτομέρειες.

Ειδικά για τα ενεργειακά και την πιθανότητα συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέμεινε στη «θετική ατζέντα», σημειώνοντας πως δεν έγινε μεγαλύτερη συζήτηση από αυτή που γίνεται μεταξύ των αξιωματούχων των δύο χωρών διαχρονικά, καθώς και πως «δεν υπήρξε κάτι εκτενέστερο στα ενεργειακά».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως το κλίμα της συνάντησης ήταν «πολύ καλό», πως οι δύο πλευρές επανέλαβαν τις θέσεις τους στη διμερή τους σχέση «χωρίς οξύτητα και ένταση», καθώς και πως η χθεσινή προσέγγιση θεωρείται «θεμέλιο για ουσιαστική βελτίωση του κλίματος», με την προσθήκη ωστόσο πως «μένει να φανεί το επόμενο διάστημα».

Ο εκπρόσωπος επιβεβαίωσε τις αναφορές σε επανέναρξη των συζητήσεων για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) τον Απρίλιο, καθώς άφησε και ανοιχτό το ενδεχόμενο για το 5ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας το φθινόπωρο στη Θεσσαλονίκη. Πάντως, ο Γ. Οικονόμου δεν έδωσε περισσότερα στοιχεία ούτε για το περιεχόμενο των ΜΟΕ, ούτε και σε αναφορές για περαιτέρω «απευθείας επικοινωνία» μεταξύ των δύο πλευρών.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως η ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών θα γίνει σήμερα και την Τρίτη, με πρόφαση την νόσηση του πρωθυπουργού από κορονοϊό. Υπενθυμίζεται πως ο ίδιος ο Κυρ. Μητσοτάκης απαξίωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, ωστόσο η σημερινή συγκυρία τον βγάζει από το αδιέξοδο της επιμονής στη θέση αυτή.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter