Κύπελλο Ελλάδας: Με ήρωα τον Τζολάκη ο Ολυμπιακός πήρε την πρόκριση και παίζει με την ΑΕΚ

Κύπελλο Ελλάδας: Με ήρωα τον Τζολάκη ο Ολυμπιακός πήρε την πρόκριση και παίζει με την ΑΕΚ

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον 20χρονο γκολκίπερ Κώστα Τζολάκη και «χρυσό» σκόρερ τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί, ο Ολυμπιακός νίκησε και στη Θεσσαλονίκη τον Αρη με 1-0 όπως και στον πρώτο προημιτελικό των δύο ομάδων στο «Καραϊσκάκη» και προκρίθηκε στον ημιτελικό του Κυπέλλου, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ.

Το πρώτο ημίχρονο στο «Κλ. Βικελίδης» τα είχε σχεδόν όλα εκτός από το γκολ. Πλούσιο θέαμα, ένταση, πάθος σκληρές μονομαχίες και πολλές ευκαιρίες για τις δύο ομάδες, με τον Αρη να είναι καλύτερος, να έχει τη κατοχή της μπάλας και τον Ολυμπιακό να προσπαθεί να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις.

Πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό ο Τζολάκης έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ τη βολίδα του Ετέμπο, ενώ στο 35’ έσωσε σε τετ α τετ με τον Γκρέι και στο 45’ έβγαλε με το πόδι σίγουρο γκολ σε πλασέ του Γκρέι και πάλι. Από την άλλη πλευρά οι φιλοξενούμενοι απείλησαν στο 20’ με γυριστό σουτ του Βαλμπουενά που έβγαλε σε κόρνερ ο Κουέστα. Στο 27’ ο Βαλμπουενά έβγαλε ωραία μπαλιά στον Μπιέλ αυτός έκανε το γύρισμα και από το ύψος της μικρής περιοχής ο Μασούρας δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα με τον Ετέμπο να διώχνει λίγο πριν τη γραμμή. Στο 43’ από σέντρα του Βρουσάι ο Μπακαμπού αμαρκάριστος στην περιοχή έκανε το σουτ λίγο άουτ χάνοντας μεγάλη ευκαιρία για το 0-1.

Στο β’ μέρος ο Αρης είχε πάλι την υπεροχή καθώς ήταν εκείνος που έψαχνε το γκολ για να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα και στο 66’ έχασε μεγάλη ευκαιρία με σουτ του Πίρσμαν που έδιωξε πάλι ο Τζολάκης σε κόρνερ. Ο οποίος Κώστας Τζολάκης δεν νικήθηκε ούτε από πέναλτι! Στο 83’ ο Ντόι έχασε τον Γκρέι που του ξέφυγε, ο αμυντικός του Ολυμπιακού τον κράτησε και ο ρέφερι έδωσε πέναλτι παρά το γεγονός ότι ο παίκτης του Αρη ολοκλήρωσε την προσπάθεια του με πλασέ που έδιωξε ο Τζολάκης. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Γκρέι και ο Τζολάκης του είπε για μια ακόμη φορά όχι! Και σα να μην έφτανε αυτό για τον Αρη, στο 88’ από μπαλιά του Σαμασέκου ο Ελ Αραμπί τετ α τετ με τον Κουέστα έγραψε το 0-1 σφραγίζοντας την πρόκριση του Ολυμπιακού.

Ο Ούγγρος ρέφερι Βαντ «κιτρίνισε» τον Φαμπιάνο και απέβαλε τον Ντόι.

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Πίρσμαν, Μαζικού, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Νταρίντα, Ντουκουρέ, Ετέμπο, Ιτούρμπε (81’ Ιτούρμπε), Μανού Γκαρθία (76’ Πάλμα), Γκρέι.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Ροντινέι, Βρουσάι (86’ Ραμόν), Ντόι, Παπασταθόπουλος, Εμβιλά, Σαμασέκου, Μπιέλ (86’ Σισέ), Μασούρας (71’ Γκάρι), Βαλμπουενά (62’ Χάμες), Μπακαμπού (71’ Ελ Αραμπί).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter