Λίβανος: Τρεις παρατηρητές του ΟΗΕ τραυματίστηκαν από drone – Το Ισραήλ αρνείται την επίθεση

Λίβανος: Τρεις παρατηρητές του ΟΗΕ τραυματίστηκαν από drone – Το Ισραήλ αρνείται την επίθεση

Τρεις παρατηρητές των Ηνωμένων Εθνών και ένας μεταφραστής τραυματίστηκαν από βομβαρδισμούς στο Rmeish, στο νότιο Λίβανο, ανακοίνωσε η ειρηνευτική αποστολή του ΟΗΕ.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου μετέδωσε ότι ένα ισραηλινό χτύπημα με drone ήταν πίσω από την έκρηξη, αλλά ο ισραηλινός στρατός αρνήθηκε ότι ευθύνεται για την επίθεση.

Η αποστολή του ΟΗΕ, Unifil, ανακοίνωσε ότι οι τραυματίες νοσηλεύονται και ότι ερευνά την προέλευση της επίθεσης η οποία αποτελεί ένα ακόμα επεισόδιο στη διαρκή ένταση που επικρατεί κατά μήκος των ανεπίσημων συνόρων Ισραήλ-Λιβάνου.

Διαβάστε επίσης – Λίβανος: Ισραηλινό πλήγμα προκάλεσε τον τραυματισμό παρατηρητών του ΟΗΕ

Σε ανακοίνωσή της, η Unifil είπε ότι μια οβίδα εξερράγη κοντά στην ομάδα που βρισκόταν σε πεζή περιπολία κατά μήκος της οριοθετημένης από τον ΟΗΕ Μπλε Γραμμή που χωρίζει το νότιο Λίβανο από το Ισραήλ. Περιέγραψε δε τη στόχευση ειρηνευτικών δυνάμεων ως «απαράδεκτη».

Δεν έχουν δοθεί λεπτομέρειες σχετικά με την εθνικότητα των παρατηρητών ή την κατάστασή τους. Όσον αφορά στην υγεία του Λιβανέζου μεταφραστή, φέρεται να είναι σε σταθερή κατάσταση.

Το κρατικό Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων του Λιβάνου ανέφερε ότι ισραηλινά «εχθρικά drones» επιτέθηκαν στην περιοχή στο νότιο Λίβανο όπου τραυματίστηκαν οι παρατηρητές.

Ο ισραηλινός στρατός το διέψευσε, λέγοντας σε ανακοίνωσή του: «Σε αντίθεση με τις αναφορές, οι IDF δεν έπληξαν όχημα της Unifil στην περιοχή Rmeish σήμερα το πρωί».

Τις τελευταίες ημέρες, οι εντάσεις έχουν ξανά αυξηθεί κατά μήκος των ανεπίσημων συνόρων μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου, με θύματα και από τις δύο πλευρές.

Το Ισραήλ και η ένοπλη ομάδα Χεζμπολάχ ανταλλάσσουν σχεδόν καθημερινά χτυπήματα στα σύνορα, που ξεκίνησαν με την έναρξη του πολέμου Ισραήλ-Γάζας μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Την Παρασκευή, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιόαβ Γκάλαντ, δήλωσε ότι ο Ισραηλινός Στρατός θα αυξήσει τις επιθέσεις του εναντίον της οργάνωσης στον Λίβανο, «μετατοπίζοντας την τακτική της από την απώθηση στην ενεργό καταδίωξη της Χεζμπολάχ».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter