Μαρτίνεθ: «Είμαι πολύ λυπημένος, η βία να μείνει μακριά από το ποδόσφαιρο»

Μαρτίνεθ: «Είμαι πολύ λυπημένος, η βία να μείνει μακριά από το ποδόσφαιρο»

«Πριν ξεκινήσουμε θα ήθελα συλλυπηθώ τους οικείους του θύματος. Είμαι πολύ λυπημένος γιατί αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο, η βία πρέπει να είναι μακριά από το ποδόσφαιρο και δεν έχει θέση σε αυτό». Με αυτά τα λόγια ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ ξεκίνησε την συνέντευξη Τύπου ενόψει του αυριανού αγώνα με τη Γκενκ (10/8, 22:00) στο Καραϊσκάκης για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League.

Στη συνέχεια ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε για τον βαθμό ετοιμότητας της ομάδας τονίζοντας ότι «είμαστε γεμάτοι προσδοκίες, όσον αφορά στην προετοιμασία δεν υπάρχει παγκοσμίως ομάδα στο 100% ετοιμότητας, είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε και να πάρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».

Για το ότι η Γκενκ έρχεται πιο προετοιμασμένη: «Η δική μας πρόθεση είναι να δείξουμε το καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο και να κάνουμε εμείς ό,τι καλύτερο μπορούμε. Φυσικά ο αντίπαλος φέρνει και τις δικές του συνθήκες, αλλά δεν έχει σημασία τι έχει συμβεί στο παρελθόν, αλλά τι θα συμβεί στον αυριανό αγώνα. Πιστεύω ότι είναι μία σημαντική στιγμή. Είναι το πρώτο επίσημο βήμα αύριο, το πρώτο παιχνίδι στο Καραϊσκάκης, θέλουμε να εκμεταλλευτούμε τη θετική ενέργεια. Να εκμεταλλευτούμε όλες τις συνθήκες για να ξεκινήσουμε με καλό τρόπο το επίσημο ματς. Ο Βαλδάνο έλεγε ότι όταν όταν υπάρχουν απαιτήσεις χρειάζεται ταλέντο. Η ομάδα μας έχει αυτό το ταλέντο για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις. Τις τελευταίες εβδομάδες μιλάνε αρκετά για την ιστορία του γηπέδου, αύριο όλη αυτή η όρεξη για μάχη θα θέλει να βρεθεί στον αγωνιστικό χώρο και να φανεί από την πλευρά όλων των παικτών. Εκτός από το ταλέντο να παίξουμε και με την ψυχή μας για το καλύτερο θετικό αποτέλεσμα».

Πρόσθεσε ακόμη ότι «η πρόκριση θα παιχτεί σε δύο παιχνίδια και θέλουμε να περάσουμε. Σε όλα τα παιχνίδια θέλουμε να δείξουμε πάθος και να είμαστε οι καλύτεροι. Στόχος είναι πάντα να κερδίζουμε, είμαστε ο Ολυμπιακός. Είμαστε αρκετά έξυπνοι για να ξέρουμε ότι αντιμετωπίζουμε έναν καλό αντίπαλο, πρέπει να το δούμε σαν κίνητρο και να είμαστε όσο καλύτεροι γίνεται απέναντι σ’ έναν δύσκολο αντίπαλο. Όταν παίζεις στην Ευρώπη πρέπει να είσαι έτοιμος για όλα».

Για τον Χουάνγκ ανέφερε: «Ο Ινμπόμ είναι διαθέσιμος, όμως όχι μόνο για την περίπτωση του Χουάνγκ, αλλά πολλοί παίκτες δεν είναι έτοιμοι να παίξουν όλα τα λεπτά. Θέλω όμως να ξεκαθαρίσω ότι δίνουμε σημασία στους 11 βασικούς, αλλά τα παιχνίδια τα κερδίζουν όλοι και αυτοί που έρχονται ή είναι στον πάγκο ή ακόμη και η κερκίδα. Αυτός είναι ο τρόπος που σκέφτομαι, δίνω σημασία στη διαχείριση του αγώνα. Σημαντικοί είναι όλοι οι παίκτες, όσα λεπτά και να παίζουν».

Τέλος για τον τελικό του ευρωπαϊκού Super Cup, την ερχόμενη Τετάρτη (16/8) στο «Καραϊσκάκη» όπου αγωνίζεται η Σεβίλλη σχολίασε: «Πραγματικά το θεωρώ σημαντικό ότι η Σεβίλλη θα παίξω εδώ στο γήπεδο αυτό. Είμαι συνδεδεμένος με την ομάδα. Δεν θα μπορέσω καν να το δω αυτό. Δεν έχω στο μυαλό μου τη Σεβίλλη, αλλά τον Ολυμπιακό. Από τότε που έχω δει αυτό το κόκκινο γήπεδο, μου έχει ξυπνήσει μνήμες, αλλά είμαι συγκεντρωμένος να τα δώσω όλα στον Ολυμπιακό».

Πασχαλάκης: «Υπάρχει πλάνο»

Από πλευράς παικτών μίλησε ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης, όπου μεταξύ άλλων τόνισε: «Καλή αρχή να έχουμε. Προσωπικά δεν με απασχολεί η εμφάνιση η ατομική, αλλά το σύνολο. Είναι τώρα η 7η εβδομάδα που προσπαθούμε να χτίσουμε ένα σύνολο για να κερδίζει όλη η ομάδα και όχι ένας παίκτης. Στόχος είναι από την αρχή της προετοιμασίας να αλλάξει τελείως να δείξουμε καλύτερο πρόσωπο από την περσινή χρονιά. Δεν γίνεται η ομάδα να τερματίζει στην 3η θέση. Έχουν αλλάξει πολλά στην ομάδα, υπάρχει πλάνο και δομή και χτίζεται κάτι καλό”.

Για το αν υπάρχει άγχος: «Αύριο είναι το πρώτο ματς, δουλεύουμε για να είμαστε σοβαροί. Αύριο είναι το πρώτο βήμα, υπάρχουν 40 ματς σε όλη τη χρονιά, είναι η αφετηρία για να ξεκινήσουμε θετικά. Είναι στόχος να μπούμε στους ομίλους, όπως είναι στόχος να κερδίζουμε κάθε ματς. Πιστεύω ότι αν είμαστε πειθαρχημένοι όπως στις προπονήσεις τότε το μονοπάτι είναι μπροστά μας».

Για το ότι ο Ολυμπιακός πέρσι δεν κέρδισε στην Ευρώπη και ότι δεχόταν πάντα γκολ, δήλωσε: «Να δούμε ένα γήπεδο γεμάτο, με τον κόσμο δίπλα μας, μεγάλη ώθηση για όποιον παίκτη. Θέλουμε να χτίσουμε ένα σύνολο πεινασμένο, όλες οι ομάδες δέχονται γκολ, το θέμα είναι η αντίδραση. Αυτό είναι που χτίζεται η νοοτροπία και θεωρώ ότι είμαστε σε καλό επίπεδο. Ενότητα και πειθαρχία σε κάθε γωνία του γηπέδου».

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter