Με αντιφασιστικό προσωπείο και ρεσιτάλ χυδαιότητας ο Μητσοτάκης στη Νίκαια

Με αντιφασιστικό προσωπείο και ρεσιτάλ χυδαιότητας ο Μητσοτάκης στη Νίκαια

Σε ένα κρεσέντο υποκρισίας από εκείνα που μόνο εκείνος και το επικοινωνιακό του επιτελείο γνωρίζουν πως να παραδίδουν προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Νίκαια, όπου σαν να μη έφτανε η… λαϊκή εμφάνιση την οποία επιχείρησε, κούνησε το δάχτυλο κατά ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ25 για τη στάση τους απέναντι στο μόρφωμα του Κασιδιάρη, εμφανίζοντας εαυτόν ως πρώτης τάξεως αντιφασίστα.

Μία πρόγευση της σημερινής χυδαιότητας Μητσοτάκη στη Νίκαια είχε δώσει από την ενημέρωση πολιτικών συντακτών ο Άκης Σκέρτσος. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατά την εισήγησή του είχε επιτεθεί στην αξιωματική αντιπολίτευση και τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και στο κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη, δηλώνοντας ανερυθρίαστα: «Μας λένε ότι είναι υπέρμαχοι της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων, κατά του φασισμού και του ναζισμού. Θα έλεγα να πάνε να ρωτήσουν τη Μάγδα Φύσσα αν θέλει να δει τον Κασιδιάρη ξανά στη Βουλή δια αντιπροσώπων. Και μετά να μας εξηγήσουν γιατί δεν ψήφισαν τις μόνες διατάξεις που μπορούν να κρατήσουν εκτός Βουλής μια εγκληματική οργάνωση και γιατί δεν κατέθεσαν ούτε ένα υπόμνημα στον Άρειο Πάγο».

Την Τετάρτη, κατά την επίσκεψή του στη Νίκαια και στο Πέραμα, ήταν η σειρά του Κυριάκου Μητσοτάκη να πιάσει το νήμα της πολιτικής εκμετάλλευσης της υπόθεσης Κασιδιάρη, την οποία έτσι κι αλλιώς η κυβέρνησή του έχει ήδη εκμεταλλευτεί μέχρι σήμερα.

«Επειδή βρίσκομαι εδώ στη Νίκαια, μια περιοχή με πολύ έντονο πολιτικό συμβολισμό, δεν μπορώ να μην κάνω και ένα σχόλιο για τις πρόσφατες εξελίξεις. Και αναφέρομαι συγκεκριμένα στην απόφαση του Τμήματος του Αρείου Πάγου να απαγορεύσει την κάθοδο των φονιάδων της Χρυσής Αυγής στις εθνικές εκλογές» δεν δίστασε να δηλώσει ο πρωθυπουργός στην κυβέρνηση του οποίου βρίσκονται τρεις υπουργοί με στενές σχέσεις με τον χώρο τον οποίο κατά τα λοιπά καταγγέλλει.

«Στενές σχέσεις» άλλωστε είναι το λιγότερο για να χαρακτηρίσει κανείς τον άνθρωπο που διαφήμιζε τα βιβλία του πατρός Πλεύρη, τον υιό Πλεύρη που συμμετείχε σε φασιστικές διαδηλώσεις ταγμάτων της Χρυσής Αυγής φωνάζοντας ρατσιστικά συνθήματα μίσους, και τον άνθρωπο που διαδέχθηκε τον αρχηγό της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Νίκο Μιχαλολιάκο στην κεφαλή της νεολαίας του Παπαδόπουλου.

«Υψώσαμε ένα ανάχωμα Δημοκρατίας. Η ρύθμιση την οποία ψηφίσαμε στη Βουλή δοκιμάστηκε στην πράξη και είχε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. Και είμαι υπερήφανος σήμερα, ως δημοκρατικός, προοδευτικός πολίτης, που η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας ήταν αυτή η οποία πρωτοστάτησε και κέρδισε τη μάχη. Ήταν μια μάχη για τη Δημοκρατία την οποία κερδίσαμε σήμερα» συνέχισε ο Κυρ. Μητσοτάκης ωσάν να μην συντρέχει τίποτα από τα παραπάνω, και χωρίς -φυσικά- να νιώθει την ανάγκη για την ελάχιστη αυτοκριτική για το γεγονός πως η κυβέρνησή του άφησε ανενόχλητο τον Κασιδιάρη να πολιτεύεται ως αρχηγός κόμματος μέσα από τη φυλακή.

«Αναρωτιέμαι όμως, πώς αισθάνονται σήμερα αυτοί οι οποίοι ήταν απόντες από αυτή τη μάχη την οποία έπρεπε να τη δώσουμε όλοι μαζί; Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε ποτέ τη νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή, πάνω στην οποία πάτησε η επιχειρηματολογία του Τμήματος του Αρείου Πάγου. Αρνήθηκε να καταθέσει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο υποστηρίζοντας το αυτονόητο, ότι ουσιαστικά πίσω από το κόμμα το οποίο διεκδικούσε την κάθοδο στις εκλογές κρύβεται μία εγκληματική οργάνωση που έχει καταδικαστεί για τη χρήση εγκληματικής βίας. Είχε τη δυνατότητα, ακούστε το αυτό, διότι έγινε μία τελευταία μεγάλη προσπάθεια να καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ υπόμνημα μαζί με τη Νέα Δημοκρατία και μαζί με το ΠΑΣΟΚ» ανέφερε εξίσου προκλητικά ο απερχόμενος πρωθυπουργός, κατηγορώντας εκ νέου ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ25 για τη στάση τους.

«Δύο θλιβερές εξαιρέσεις, οι οποίες σήμερα πρέπει να λογοδοτήσουν και αν μη τι άλλο, να ζητήσουν συγγνώμη από όλους τους δημοκρατικούς πολίτες και να αναγνωρίσουν το λάθος τους όταν ισχυρίζονταν ότι αυτά τα οποία εμείς κάναμε δεν θα ήταν αρκετά για να αποτρέψουν τον Κασιδιάρη από το να κατέβει στις εκλογές» ανέφερε, και συνέχισε επιμένοντας στην εκμετάλλευση της παρουσίας του στη Νίκαια.

«Εμείς, λοιπόν, και το λέω αυτό εδώ από τη Νίκαια -και καταλαβαίνετε το πόσο φορτισμένος είναι αυτός ο τόπος στη μάχη την οποία έχουμε δώσει απέναντι στο ναζισμό-, κάναμε το καθήκον μας απέναντι στη Δημοκρατία. Ας αναλογιστούν αυτοί που ήταν απόντες από αυτή τη μάχη, ποιες είναι οι πραγματικές τους ευθύνες και ας σταματήσουν, έστω και τώρα, να ψαρεύουν στα θολά νερά της οργής, της διαμαρτυρίας, του θυμού, αυτά τα νερά που τους έφεραν κάποτε, την άκρα αριστερά μαζί με την άκρα δεξιά ενωμένες στις πλατείες του θυμού και του αντιμνημονιακού αγώνα» υπογράμμισε ακόμα ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, εξαπολύοντας νέους μύδρους κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αξίζει να σημειωθεί πως το ρεσιτάλ υποκρισίας συμπλήρωσε η επίσκεψη του Κυρ. Μητσοτάκη στην ταβέρνα «Κρητικός», στο Κερατσίνι, στην οποία είχε βρεθεί και τον χειμώνα του 2020, διαφημίζοντας την για το έργο της να παρέχει δωρεάν γεύματα σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη.

«Πραγματικά επιτελείτε ένα σπουδαίο έργο σε μία δύσκολη περιοχή. Ο κόσμος έχει προβλήματα και πρέπει με κάθε τρόπο όλοι να βάζουμε πλάτη. Ο καθένας κάνει ό,τι μπορεί κι εσείς κάνετε αυτό το οποίο μπορείτε και είναι πολύ σημαντικό αυτό» δήλωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης, με τον ιδιοκτήτη να του απαντά πως «το καλό είναι ότι έχετε κάνει δουλειά. Δηλαδή στον Πειραιά είχε 170 αστέγους και τώρα έχουν μείνει 70, δηλαδή για τη στέγαση έχετε κάνει πράγματα».

Διαβάστε επίσης

Γεραπετρίτης σε ρόλο αρχισυντάκτη προσπάθησε να υποδείξει ερώτηση – Τον αποστόμωσε η Τζίμα (Video)

Ελευθερία του Τύπου: Στην 107η θέση η Ελλάδα με χειρότερη βαθμολογία από το 2022 – Η έκθεση των RSF

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter