Μήνυση κατά Σαμαρά και Πλακιωτάκη για ξενοφοβικές δηλώσεις

Μήνυση κατά Σαμαρά και Πλακιωτάκη για ξενοφοβικές δηλώσεις

Μήνυση κατά του πρώην πρωθυπουργού Άντώνη Σαμαρά αλλά και του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη για διασπορά ψευδών ειδήσεων με ρατσιστικό κίνητρο και δημόσια προτροπή σε διακρίσεις και μίσος κατά των προσφύγων. κατατέθηκε από το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι και τον Παναγιώτη Δημητρά. 

Η μηνυτήρια αναφορά αφορά τις ξενοφοβικές και ακραίες δηλώσεις του πρώην γαλάζιου πρωθυπουργού, Αντ. Σαμαρά κατά τη διάρκεια του 13ου συνεδρίου της ΝΔ ο οποίος αναφερόμενος στους πρόσφυγες έκανε λόγο για «λαθρο-εποικισμό».

Συγκεκριμένα ο Αντώνης Σαμαράς είπε:

«Από το σύνολο όσων βρίσκονται παγιδευμένοι στα hot spots σήμερα, η συντριπτική πλειονότητα δεν είναι πια πρόσφυγες. Είναι μετανάστες που μπήκαν παράνομα. ‘Αρα, είναι παράνομοι μετανάστες. Λαθρομετανάστες… Μπήκαν παράνομα ως «εισβολείς»… Αληθινοί πρόσφυγες, όπως ορίζονται από τη Συνθήκη της Γενεύης, είναι πια ελάχιστοι… Η χώρα μας υφίσταται πλέον ένα άτυπο λαθρο-εποικισμό».

Παράλληλα, αφορά και τη δήλωση του υπουργού Ναυτιλίας, ο οποίος μιλώντας και εκείνος για τις προσφυγικές ροές είπε πως «τίθεται θέμα “παράνομης εισβολής” στη χώρα από μετανάστες».

Ολόκληρη η μηνυτήρια αναφορά.

Μυστικά & Documento

26/09/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter