Μικαέλ Λεβί και Ελένη Βαρίκα για Κουφοντίνα: «Η δικαιοσύνη οφείλει να είναι απρόσωπη και οι νόμοι να εφαρμόζονται για όλους»

Μικαέλ Λεβί και Ελένη Βαρίκα για Κουφοντίνα: «Η δικαιοσύνη οφείλει να είναι απρόσωπη και οι νόμοι να εφαρμόζονται για όλους»

Με μια σύντομη δήλωση, ο Μικαέλ Λεβί, κοινωνιολόγος, φιλόσοφος, ομότιμος διευθυντής στο Εθνικό Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών της Γαλλίας (CNRS), και η Ελένη Βαρίκα, ομότιμη καθηγήτρια στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Παρίσι VIII, ενώνουν τη φωνή τους με την παρέμβαση των Ελλήνων πανεπιστημιακών υπέρ του αιτήματος του Δημήτρη Κουφοντίνα να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού.

Η δήλωση έχει ως εξής:

«Υπογράφουμε την έκκληση των Ελλήνων πανεπιστημιακών, καθώς, στην 28η μέρα της απεργίας πείνας, η ζωή του Δημήτρη Κουφοντίνα είναι σε κίνδυνο. Επισημαίνουμε, μαζί τους συναδέλφους μας στην Ελλάδα, ότι η δικαιοσύνη οφείλει να είναι απρόσωπη και οι νόμοι να εφαρμόζονται για όλους, ανεξαρτήτως των αδικημάτων που έχουν διαπράξει. Πράγματι, στόχος του σωφρονιστικού συστήματος δεν μπορεί να είναι η εξόντωση του κρατούμενου. Ζητάμε την άμεση ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος του Δημήτρη Κουφοντίνα για μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Michael Lōwy, κοινωνιολόγος, Παρίσι

Eleni Varikas, πολιτειολόγος, Παρίσι»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter