Μητσοτάκης – Διακαναλική: Υποσχέσεις για καλύτερους μισθούς και ΕΣΥ με καθυστέρηση… τετραετίας

Μητσοτάκης – Διακαναλική: Υποσχέσεις για καλύτερους μισθούς και ΕΣΥ με καθυστέρηση… τετραετίας

Για την κατάρρευση του ΕΣΥ επί διακυβέρνησης ΝΔ-Μητσοτάκη φταίει ο… ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τον Κ. Μητσοτάκη και τα όσα δήλωσε στη διακαναλική συνέντευξη την Κυριακή. Εδειξε… προβληματισμένος που καθυστερούν τα χειρουργεία, είπε διάφορα αόριστα περί ολιστικής προσέγγισης και υποσχέθηκε… προσλήψεις 10.000 γιατρών που ποτέ δεν έκανε επί πανδημίας…

Συγκεκριμένα αναφερόμενος στα θέματα της υγείας και στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ περί κλειστής ατζέντας και ότι η κυβέρνηση της ΝΔ άφησε το ΕΣΥ να καταρρέει ισχυρίστηκε τα εξής: «Οι πολίτες έχουν δίκιο να αγωνιούν και να ζητούν δραστικές παρεμβάσεις. Για μένα η αναμόρφωση του ΕΣΥ είναι ίσως το μεγαλύτερο στοίχημα. Το ΕΣΥ δοκιμάστηκε στην πανδημία, έδειξε και αρετές και αδυναμίες. Προβληματίζομαι όταν μου λένε ότι ένα τακτικό χειρουργείο αργεί μήνες. Έχουμε δώσει μεγάλη έμφαση στην αναμόρφωση των επειγόντων περιστατικών και στην ανακαίνιση των κέντρων υγείας με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης. Αν προσθέσετε εμπεριστατωμένη πολιτική προληψης και α βαθμιας φροντίδας έχουμε ολιστική προσέγγιση. Στο μεσοπρόθεσμο δεν συμπεριλαμβάνονται ποτέ οι προσλήψεις, θα έπρεπε αυτό να το γνωρίζει ένας πρώην πρωθυπουργός. Θα προσλάβουμε 10.000 γιατρούς και νοσηλευτές. Δεν έμαθε τίποτα από το μάθημα της κάλπης της 21ης Μαίου. Τα ίδια έλεγε και λέει. Είναι προσβλητικό να λέει κάποιος ότι δεν μας ενδιαφέρει η ανθρώπινη ζωή. Δεν υπάρχει κανείς που να μην έχει πρόσβαση στη πιο δύσκολη και ακριβή θεραπεία, οτιδήποτε άλλο είναι ψέμα».

Για τα ζητήματα του ΕΚΑΒ επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στη μίσθωση υπηρεσιών «για να αποκτήσουμε 6 βάσεις ευέλικτων ελικοπτέρων» αντί να τεθούν οι βάσεις για ασφαλή και άμεση διακομιδή ασθενών και τραυματιών σε κάθε νησί και περιοχή της χώρας.

Σχετικά με την αύξηση μισθών και πως μπορεί να τίθεται ο στόχος αυτός και για τον ιδιωτικό τομέα, ο κ.Μητσοτάκης, μετά από 4 χρόνια λιτότητας, ακρίβειας και φοψοδεών αυξήσεων όταν οι εργοδότες θησαυρίζουν στα κέρδη, υποσχέθηκε ότι «η αύξηση των μισθών στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα είναι κεντρική προτεραιότητα για την επόμενη τετραετία. Δεν υπάρχει κάποιο μαγικό ραβδί να αυξάνει τους μισθούς».

Συνέδεσε βέβαια και πάλι τις όποιες αυξήσεις υπόσχεται με τις επενδύσεις, στις οποίες υποτίθεται ότι η χώρα μας θριάμβευσε επί διακυβέρνησής του, αλλά οι αυξήσεις που δόθηκαν στον κατώτατο μισθό ήταν κάτω και από τον πληθωρισμό.

Είπε συγκεκριμένα: « Οι μισθοί αυξάνονται όταν γίνονται περισσότερες επενδύσεις και μειώνεται η ανεργία ώστε να αποκτά μεγαλύτερη διαπραγματευτική δύναμη ο εργαζόμενος. Ο μέσος μισθός στον ιδιωτικό τομέα κυρίως σε θέσεις που απαιτούν εξειδίκευση αυξήθηκε επειδή η πολιτική μας αποδίδει. Δεν υπάρχουν χέρια λένε οι εργοδότες και τους λέω πληρώστε καλύτερα. Απαραίτητο εργαλείο η ανάκτηση επενδυτικής βαθμίδας».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter