Μπάσκετ: «Έσβησε» στα 46 της χρόνια η Βάσω Μπεσκάκη

Μπάσκετ: «Έσβησε» στα 46 της χρόνια η Βάσω Μπεσκάκη

Το ελληνικό μπάσκετ θρηνεί την πρόωρη απώλεια της Βάσως Μπεσκάκη, η οποία «έφυγε» σε ηλικία μόλις 46 ετών, μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο.

Η Μπεσκάκη είχε μιλήσει στο Documento τον περασμένο Mάριο και ήταν χαμογελαστή και αισιόδοξη. Ωστόσο, η ασθένεια επέστρεψε λίγο καιρό αργότερα (διαγνώστηκε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2020) και λύγισε την πανύψηλη κοπέλα, η οποία έπαιξε για περίπου μιάμιση δεκαετία στον Σπόρτιγκ και την Εθνική Γυναικών, ενώ είχε σπουδάσει στη Νέα Ορλεάνη.

Η πανέξυπνη, ανήσυχη και κοσμογυρισμένη Βάσω ήταν η ψυχή των γραφείων της Ομοσπονδίας μπάσκετ τα τελευταία χρόνια, ενώ υπηρετούσε τη FIBA ως κομισάριος σε διεθνείς διοργανώσεις.

«Πρέπει να βρεθεί τρόπος να χωρέσω στη νεκροφόρα», έλεγε με το σαρκαστικό χιούμορ της η Βάσω. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την τελευταία συνέντευξη της Βάσως Μπεσκάκη («Αισθανόμουν άτρωτη και προσγειώθηκα απότομα»), στον Νίκο Παπαδογιάννη.

Δείτε επίσης: Βάσω Μπεσκάκη: Αισθανόμουν άτρωτη και προσγειώθηκα απότομα

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ για τον θάνατο της Βάσως Μπεσκάκη:

«Η τελευταία μάχη ήταν σύντομη. Ηταν και άνιση, ακόμα και για μια τόσο δυνατή και μαχητική παρουσία. Η Βάσω Μπεσκάκη δεν είναι πια κοντά μας. Εφυγε από τη ζωή στα 46 της χρόνια, νικημένη από την ασθένεια που της επιτέθηκε και την ταλαιπώρησε. Είναι μια ημέρα μεγάλης θλίψης για τον χώρου του ελληνικού μπάσκετ και για όλους εμάς στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης. Κυρίως όμως είναι μια τεράστια απώλεια για τους δικούς της ανθρώπους, τη μητέρα της Φωτεινή, την αδελφή της Αθηνά και τους άλλους συγγενείς της.

Η Βάσω έγραψε τη δική της σημαντική ιστορία ως αθλήτρια. Ηταν μέλος της μεγάλης ομάδας του Σπόρτινγκ ενώ πρόσφερε τις υπηρεσίες της και στην Εθνική Ελλάδας για χρόνια, σε όλες τις ηλικιακές βαθμίδες και 35 φορές στην ομάδα γυναικών. Το τέλος της αθλητικής της καριέρας όμως δεν την απομάκρυνε από το λατρεμένο της μπάσκετ.

Εγινε ένα πολύ σημαντικό γρανάζι της λειτουργίας της ΕΟΚ, στο γραφείο των Εθνικών ομάδων και στις σχέσεις με τις διεθνείς ομοσπονδίες και τη FIBA. Τα τελευταία χρόνια είχε γίνει και κομισάριος σε διεθνείς διοργανώσεις, διευρύνοντας συνεχώς τους τομείς ενασχόλησής της με το άθλημα. Κερδίζοντας και συνεχώς ό,τι διεκδικούσε, με την επιθυμία της, τις ικανότητές της και το χαμόγελό της.

Η Βάσω έφυγε πρόωρα και θα λείψει από πολλούς. Τα συλλυπητήρια στους οικείους της, δύσκολα μπορούν να απαλύνουν τον πόνο της απώλειας. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα την σκεπάσει. Θα θυμόμαστε πάντα το ανήσυχο πνεύμα της, την όρεξη για ζωή, το πλατύ της χαμόγελο».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter