Να ‘τανε το 21: Η Ελλάδα του 19ου αιώνα μέσα από τα μάτια των περιηγητών – Στο Docville την Κυριακή με το Documento

Να ‘τανε το 21: Η Ελλάδα του 19ου αιώνα μέσα από τα μάτια των περιηγητών – Στο Docville την Κυριακή με το Documento

Με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης, η Έμυ Ντούρου ανατρέχει στα ταξιδιωτικά κείμενα του Σατωβριάνδου, του Κόκερελ, του Λαμαρτίνου και του Γκρέβερους.

Ο Τάσος Τανούλας (αρχιτέκτων ΜΑ, δρ ΕΜΠ, ΥΠΠΟ, ΕΣΜΑ/ΥΣΜΑ (19762016), πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής του ICOMOS) γράφει για όσα συνέβησαν στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης κατά την Επανάσταση του 1821.

Ο καθηγητής Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ, Βρασίδας Καραλής, μοιράζεται τις σκέψεις του για τις ταινίες για το 1821.
Στο φέρετρο του ΕΚΟΜΕ, ο Πολιτισμός αναστενάζει. Με αφορμή το ν/σ του ΥΠΠΟ που καταργεί το ΕΚΚ και το ΕΚΟΜΕ και συστήνει έναν νέο ενιαίο φορέα, ο πρώην Yφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Λευτέρης Κρέτσος γράφει: «Ο νέος νόμος αποτελεί το τελευταίο καρφί στο φέρετρο μιας εξαιρετικά επιτυχημένης πολιτικής με πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα για το μέλλον της χώρας».

Το Ελληνικό Ίδρυμα Βιβλίου και Πολιτισμού που δημιουργείται στη θέση του παλιού ΕΚΕΒΙ δεν έχει τα εργαλεία, τους πόρους και την κατάλληλη εκπροσώπηση για τη χάραξη εθνικής πολιτικής για το βιβλίο. Ρεπορτάζ της Κατερίνας Αγγελιδάκη.

Ο Μιχαήλ Δουκάκης που παίζει στον «Επικήδειο» του Καμπανέλλη κατάγεται από την διάσημη οικογένεια της ομογένειας αλλά πέρασε πολλά για να τα καταφέρει στην τέχνη του. Ο ηθοποιός μίλησε στον Αντώνη Μποσκοΐτη.

Όταν τον Ιανουάριο του 2011 ανακοινώθηκε ότι θα έπαιζαν στην Αθήνα οι Cockney Rebel πολλοί ήταν εκείνοι που μίλησαν για την εκπλήρωση ενός μεγάλου συναυλιακού απωθημένου. Ο Γιάννης Πούλλος γράφει για εκείνη τη βραδιά με αφορμή τον θάνατο του θρυλικού Στιβ Χάρλεϊ.

Η ομάδα Loxodox ανεβάζει με φρέσκια ματιά και νεανική ορμή το «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» του Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Αλκίνοου Δωρή. Ο Ηρακλής

Λογοθέτης είδε την παράσταση.

Ο Γιάννης Πούλλος άκουσε τον νέο δίσκο των Judas Priest «Invincible Shield» και θεωρεί πως είναι ό,τι καλύτερο κυκλοφόρησαν από την εποχή του «Painkiller».

Ο Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης προσφέρει μιαν ανθοδέσμη από δεκαοχτώ ποιητικά έργα που κυκλοφόρησαν πρόσφατα και κατακλύζουν τα αναγνωστικά του μερόνυχτα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter