NASA: Αναβλήθηκε η εκτόξευση της αποστολής «Άρτεμις» στη Σελήνη – Εντοπίστηκε τεχνικό πρόβλημα (Photos-Videos)

NASA: Αναβλήθηκε η εκτόξευση της αποστολής «Άρτεμις» στη Σελήνη – Εντοπίστηκε τεχνικό πρόβλημα (Photos-Videos)

Με αγωνία παρακολουθούσαν την διαδικασία της εκτόξευσης της αποστολής «Άρτεμις» στη Σελήνη, τόσο οι άνθρωποι της NASA όσο και οι λάτρεις του διαστήματος, καθώς ένα τεχνικό πρόβλημα καθυστερούσε την εκτόξευση του πυραύλου. Τελικά η εκτόξευση αναβλήθηκε σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η NASA.

 

Συγκεκριμένα, η εκτόξευση του πυραύλου SLS για την αποστολή που θα μετέφερε στο πλαίσιο του προγράμματος «Άρτεμις 1» τη μη επανδρωμένη κάψουλα Orion γύρω από τη Σελήνη, για μια δοκιμαστική πτήση έξι εβδομάδων ματαιώθηκε καθώς διαπιστώθηκε τεχνικό πρόβλημα, σε ένα από τους τέσσερις κινητήρες υγρών καυσίμων, στο κάτω μέρος του πυραύλου. Παρατηρήθηκαν αυξημένες θερμοκρασίες σε ένα από τους τέσσερις κινητήρες υγρών καυσίμων. Αν και έγινε προσπάθεια να επιλυθεί ήταν αδύνατο με αποτέλεσμα η επόμενη προσπάθεια να μετατεθεί για τις αρχές του επόμενου μήνα.

Nωρίτερα, σε ανακοίνωση της NASA είχε αναφερθεί πως έχουν προκύψει διάφορα ζητήματα από τότε που ο πύραυλος άρχισε να τροφοδοτείται με καύσιμα μετά τα μεσάνυχτα. Η ομάδα Artemis αξιολογεί τις καθυστερήσεις για να διαπιστώσει πώς επηρεάζουν την εκτόξευση.

Ωστόσο, σε νέα ανακοίνωση γνωστοποίησαν πως σταμάτησε για σήμερα η προσπάθεια εκτόξευσης του πυραύλου τονίζοντας πως «Ο διευθυντής εκτόξευσης σταμάτησε τη σημερινή προσπάθεια εκτόξευσης του Artemis I περίπου στις 8:34 π.μ. EDT. Ο πύραυλος Space Launch System και το διαστημικό σκάφος Orion παραμένουν σε ασφαλή και σταθερή διαμόρφωση. Οι ελεγκτές εκτόξευσης συνέχιζαν να αξιολογούν γιατί μια δοκιμή εξαέρωσης για να φτάσουν οι κινητήρες RS-25 στο κάτω μέρος του σταδίου του πυρήνα στο κατάλληλο εύρος θερμοκρασίας για απογείωση δεν ήταν επιτυχής και εξαντλήθηκε ο χρόνος στο δίωρο παράθυρο εκτόξευσης. Οι μηχανικοί συνεχίζουν να συλλέγουν πρόσθετα δεδομένα».

Η εκτόξευση από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στην Φλόριντα της αποστολής «Άρτεμις 1», με έναν πελώριο πύραυλο Space Launch System (SLS), είχε προγραμματιστεί για τις 15:33 ώρα Ελλάδας. Στόχος του πυραύλου της NASA θα είναι να μεταφέρει την μη επανδρωμένη κάψουλα Ωρίων (Orion) γύρω από τη Σελήνη για μια δοκιμαστική πτήση έξι εβδομάδων και μετά να γυρίσει στη Γη.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter