NBA: Τα μεγαλύτερα ταλέντα της Ευρώπης που θα «λάμψουν» στο Draft του 2019!

NBA: Τα μεγαλύτερα ταλέντα της Ευρώπης που θα «λάμψουν» στο Draft του 2019!

Το Eurohoops ξεχωρίζει τις περιπτώσεις των παικτών, που αναμένεται να ξεχωρίσουν στο Draft του 2019!

Του Διονύση Αραβαντινού

Πριν την έλευση του Λούκα Ντόντσιτς στο ΝΒΑ, κανείς στο κορυφαίο πρωτάθλημα δεν πίστευε ότι παίκτες από την Ευρώπη μπορούν να κάνουν την διαφορά. Και αυτός είναι ο λόγος που κάποιες ομάδες προσπέρασαν τον Σλοβένο στο φετινό Draft.

Ωστόσο, το ευρωπαϊκό ταλέντο είναι εδώ και μέσω του Ντόντσιτς, αλλά και των Γιάννη Αντετοκούνμπο, Νίκολα Γιόκιτς και Κρίσταπς Πορζίνγκις, δήλωσε παρών!

Πάμε να δούμε μερικές περιπτώσεις νέων παικτών (κάτω των 22), που αγωνίζονται σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις και αναμένεται να ξεχωρίσουν τα επόμενα χρόνια!

Σέκου Ντουμπούγια

Ομάδα: Λιμόζ

Στατιστικά: 6,2 πόντοι, 2,8 ριμπάουντ

Ηλικία: 18

Θέση: Φόργουορντ

Ύψος: 2,05μ.

Εθνικότητα: Γαλλία

Ο Σεκού Ντουμπούγια είναι ίσως ο πιο ταλαντούχος παίκτης της λίστας μας. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από προβλέψεις για το επερχόμενο Draft, θα είναι σίγουρα στον πρώτο γύρο, ακόμα και στις δέκα πρώτες θέσεις.

Έχει μακρύ κορμό και μπορεί να μαρκάρει οποιονδήποτε αντίπαλο. Φέτος, έχει αγωνιστεί σε 20 ματς με τη γαλλική ομάδα (12 στο πρωτάθλημα, 8 στο EuroCup) και μετράει 6,2 πόντους, 2,8 ριμπάουντ, 0,5 ασίστ, 0,55 κλεψίματα και 0,45 μπλοκς, δείχνοντας πως μπορεί να συνεισφέρει σε όλους τους τομείς.

Η ανοδική του πορεία διεκόπη πρόσφατα, λόγω ενός τραυματισμού, που θα τον αφήσει εκτός για 5-7 εβδομάδες, επομένως το ερώτημα είναι ένα: σε τί κατάσταση θα είναι όταν γυρίσει και φυσικά σε ποια θέση θα τερματίσει στο Draft.

Γκόγκα Μπιτάτζε

Ομάδα: Μπούντουτσνοστ

Στατιστικά: 19 πόντοι, 7,2 ριμπάουντ, 2,67 μπλοκς

Ηλικία: 19

Θέση: Σέντερ

Ύψος: 2,11μ.

Εθνικότητα: Γεωργία

Ο Γκόγκα Μπιτάτζε είναι μία ιδιαίτερη περίπτωση. Πέρυσι, θα μπορούσε να δηλώσει συμμετοχή, όμως τελευταία στιγμή την απέσυρε, προκειμένου να παίξει ακόμα μία χρονιά στην Ευρώπη. Και αποδεικνύεται σοφή επιλογή, καθώς έχει εξελιχθεί σε έναν παίκτη που είναι εξίσου καλός σε άμυνα και επίθεση!

Ξεκίνησε την σεζόν στην Μέγκα Μπεμαξ, πραγματοποίησε τρομερές εμφανίσεις στην Αδριατική λίγκα, κάτι που τράβηξε προσοχή της Μπούντουτσνοστ και πλέον τον βλέπουμε στα γήπεδα της Ευρωλίγκας.

Και δεν χρειάστηκε ούτε ένα ματς στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση για να δείξει το ταλέντο του. Απέναντι στη Μπάγερν είχε 17 πόντους, 7 ριμπάουντ και 4 μπλοκς. Η συνέχεια ακόμα καλύτερη, μιας και με αντίπαλο την Μιλάνο είχε 23 πόντους και 7 ριμπάουντ! Το μέλλον του είναι κάτι παραπάνω από λαμπρό, όπως μπορείτε εύκολα να αντιληφθείτε!

Λούκα Σάμανιτς

Ομάδα: Ολίμπια Λιουμπλιάνας

Στατιστικά: 4,6 πόντοι, 7,21 ριμπάουντ

Ηλικία: 19

Θέση: Φόργουορντ

Ύψος: 2,11μ.

Εθνικότητα: Κροατία

Πέρυσι, ο Λούκα Σάμανιτς έπαιξε στην β’ ομάδα της Μπαρτσελόνα. Σε 22 ματς, είχε 5,1 πόντους, 2 ριμπάουντ και 0,7 ασίστ σε 12,7 λεπτά. Από τότε, και πλέον με τη φανέλα της Ολίμπια Λιουμπλιάνας έχει αγωνιστεί σε 27 αγώνες, σε Αδριατική λίγκα και Basketball Champions League.

Η σωματοδομή του, σε συνδυασμό με την ευκολία του να παίζει σε πάνω από μία θέσεις, τον κατατάσσουν σε ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Ευρώπης και η συμμετοχή του στο Draft πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Ντεϊβίντας Σιρβάιντις

Ομάδα: Λιέτουβος Ρίτας

Στατιστικά: 7,8 πόντοι, 2,35 ριμπάουντ

Ηλικία: 18

Θέση: Γκαρντ

Ύψος:2,02μ.

Εθνικότητα: Λιθουανία

Σε ένα πρωτάθλημα όπως το ΝΒΑ, που το σουτ είναι κάτι παραπάνω από βασικό, η ικανότητα του Ντεϊβίντας Σιρβάιντις μπορεί να εκτιμηθεί! Ο 18χρονος έχει ήδη κάνει όνομα με τη ταχύτητα που έχει κατά την εκτέλεσή του. Απόδειξη, το 43,5% από το τρίποντο σε 9 συμμετοχές στο EuroCup.

Παρά τα 18 του χρόνια και την έλλειψη εμπειρίας, ο Ντάινιους Αντομάιτις τον έχει εμπιστευτεί στα 17 από τα 23 παιχνίδια της ομάδας του. Στο κορυφαίο τουρνουά για παίκτες κάτω των 18, το Adidas Next Generation Tournament, ο γκαρντ της Ρίτας οδήγησε την ομάδα του στον τίτλο και τον εαυτό του στο βραβείο του MVP!

Αμίνε Νουά

Ομάδα: Βιλερμπάν

Στατιστικά: 10,2 πόντοι, 4,6 ριμπάουντ

Ηλικία: 21

Θέση: Γκαρντ

Ύψος: 2,03μ.

Εθνικότητα: Γαλλία

Όπως ο Μπιτάτζε, έτσι και ο Αμίνε Νουά απέσυρε από το φετινό Draft την συμμετοχή του και επέλεξε να αγωνιστεί με την Βιλερμπάν. Αν και στα 21, ο Γάλλος δεν φοβήθηκε μείνει ακόμα έναν χρόνο στην Ευρώπη, ενώ είναι βέβαιο πως αρκετές ομάδες θα το σκεφτούν παραπάνω πριν επιλέξουν έναν 22χρονο παίκτη.

Τα φετινά του στατιστικά είναι σχεδόν ίδια με τα περσινά. Είναι ένας πολύ καλός σουτέρ με 47,2% από τα 6,75μ., ενώ μπορεί ταυτόχρονα να κατεβάσει ριμπάουντ (4,6).

Μάρκο Πεκάρσκι

Ομάδα: Παρτίζαν

Στατιστικά:1,2 πόντοι, 1,5 ριμπάουντ

Ηλικία:18

Θέση: Φόργουορντ

Ύψος:2,08μ.

Εθνικότητα: Σερβία

Καμιά φορά, τα στατιστικά δεν λένε πάντα την αλήθεια. Αυτό ισχύει στην περίπτωση του Μάρκο Πεκάρσκι. Και ο λόγος είναι πως στην Παρτίζαν ακόμα ψάχνει τον ρόλο του, έχοντας μόλις 6’ μέσο όρο συμμετοχής.

Η ευχή μου για το 2019 είναι να παίξω περισσότερο στην Παρτίζαν και να κερδίσω το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ-19. Θεωρώ τον εαυτό μου 4άρι, που μπορώ να σκοράρω με πολλούς τρόπους και να πάρω ριμπάουντ. Έτσι θέλω να συνεχίσω να αναπτύσσω το παιχνίδι μου, είπε ο Σέρβος στο Eurohoops.

Γιόβελ Ζούσμαν

Ομάδα: Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ευρωλίγκα/ Πρωτάθλημα Ισραήλ)

Στατιστικά: 4.41 πόντους / 51.1% στα σουτ/ 1.72 ριμπάουντ

Ηλικία: 20

Θέση: Γκαρντ

Ύψος: 2.00 μέτρα (6′ 7”)

Εθνικότητα: Ισραήλ

Ο Γιόζελ Ζούσμαν είναι ο δεύτερος ταλαντούχος παίκτης που συναντάμε στην λίστα, ο οποίος συμμετέχει στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση, στην Ευρωλίγκα. Έχει αγωνιστεί σε 29 ματς την φετινή σεζόν και τα 15 εξ’ αυτών είναι στην Ευρωλίγκα. Σε αυτά τα παιχνίδια ο 20χρονος, αγωνίζεται κατά μέσο όρο 11,9 λεπτά , προσπαθώντας να αναδείξει το ταλέντο του και να βρει έναν πιο σταθερό ρόλο στο ροτέισον. Κατά την διάρκεια των λεπτών συμμετοχής του, σκοράρει 2,4 πόντους με 55,6 % ευστοχία. Επίσης ο Γιοβέλ πραγματοποίησε το ντεμπούτο του, σε ηλικία 17 ετών στις 10 Δεκεμβρίου του 2015, ενώ φέτος στις Δεκεμβρίου του 2018 έκανε το… μπλοκ της νίκης στο παιχνίδι της ομάδας του, απέναντι στην Νταρουσάφακα.

Στο πρώτο χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε ποτέ το Ισραήλ σε διοργάνωση της FIBA, ο Ζούσμαν “έλαμψε”. Ολοκλήρωσε το τουρνουά με 14.4 πόντους, 4.7 ριμπάουντ, 3.6 ασίστ και 2.3 κλεψίματα, ενώ αναδείχθηκε MVP και μέλος της καλύτερης πεντάδας.

Αλεξάντερ Έρσοφ

Ομάδα: ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Νέων (SuperLeague / VTB Youth League)

Στατιστικά: 4.41 πόντους / 51.1% στα σουτ / 1.72 ριμπάουντ

Ηλικία: 18

Θέση: Γκαρντ

Ύψος: 1.97 μέτρα (6′ 6”)

Εθνικότητα: Ρώσος

Ο Αλεξάντερ Έρσοφ, μόλις έγινε 18 ετών. Eίναι επιλέξιμος για το φετινό draft της Νέας Υόρκης και διανύει μία καλή σεζόν με την δεύτερη ομάδα της ΤΣΣΚΑ.. O 18χρονος γκαρντ διαθέτει μεγάλη έφεση στο σκοράρισμα, κάτι που αποδεικνύεται από τα πεπραγμένα του στο παρκέ και τα νούμερα του.. Την περασμένη μάλιστα σεζόν, έδειξε δείγματα του ταλέντου του, καθώς τον Μάρτιο του 2018, στο παιχνίδι απέναντι στην 2η ομάδα της Λοκομοτίβ πέτυχε 34 πόντους και μάζεψε 10 ριμπάουντ..Την φετινή σεζόν η καλύτερη του εμφάνιση ήταν κόντρα στην Ιρκού, όπου και πέτυχε 24 πόντους με 7/12 σουτ!

Πηγή: Eurohoops

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter